Новини

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-10-11') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 15340, 20

Дівоча творча справа: Катя і Оля

Знайомтеся, Катя Моргентал і Оля Гапоненко. Катя — дизайнер інтер’єру, спеціалізується на декоруванні приміщень, текстилі, hand made. Закінчила Закарпатський художній інститут, має власний шоу-рум у центрі Ужгорода «Be Creative Decor». Оля здобула столичну освіту і має фах перекладача англійської та іспанської мов. Вона створила і розкрутила бренд неймовірних авторських подушок, покривал і торб «Sunny Granny», а ще вона випікає надзвичайні торти і печиво.

Як відроджувався з примусового забуття один із найвідоміших закарпатських   монастирів Чину Василіан

300 років невдовзі виповниться Благовіщенському монастирю оо. Василіан у селі Боронява і 26 років із часу повернення обителі до монахів Чину Святого Василія Великого. Історія цього направду Святого місця дещо співзвучна з тернистим шляхом України, яку Василіани завжди підтримували в її національних прагненнях. За час існування монастир закривали, будівлі руйнували, опісля територія переходила у власність держави, також із боку православних були спроби його захопити і лише в 1990 році до обителі знову повернулися монахи Чину Василіан. Саме в цьому монастирі сьогодні знаходиться ікона Божої Матері, яку намалював Іоаникій (Йоанікій) Базилович, ЧСВВ, 230 років тому.

У «замінованій» мерії депутати пакетом «протягнули» земельні питанння

Останніми тижнями в Ужгороді ніяк не вдається провести сесію, а міськраді узаконити всі попередні сумнівні виділення землі та інші «недожаті» майнові махінації. Активісти домовилися миттєво реагувати й координуватися, щоб протистояти кульмінації дерибану цим депутатським скликанням...

У депкорпусі обласного центру більшість становитимуть екс-регіонали

За підсумками виборів 25 жовтня до Ужгородської міської ради проходять дев’ять партій. Це «Відродження», «Солідарність», «Патріот», Європейська партія України, ВО «Батьківщина», «Наш край», «Єдиний центр», «Самопоміч» та КМКС — Партія угорців України.

Людина золотоосінньої пори…

1 листопада ужгородцеві Михайлові Ломазі виповнюється 75 красних літ. А народився він на благословенній Іршавщині, в селі Арданові, що зручно примостилося під горою з такою промовистою і богоугодною назвою — Богослав.

Підкупи і революція

Так, це були брудні вибори в Ужгороді. Тотальні підкупи з боку братків Андріїв обурили політикум. Юрко Світлик згадав, що він до того, як стати кандидатом від порошенківської «Солідарності», був у Громадському конвенті. А тут ще й кандидат у мери Михайло Качур та його партійний бос нардеп Валерій Пацкан вирішили заварити революцію.

У неділю «Говерла» гратиме в Луцьку

У неділю в рамках 13-го туру «Говерла» зіграє в Луцьку з «Волинню». У Прем’єр-лізі команди зіграли 10 матчів: +4=4–2. Голи: 16:15. У минулому сезоні матч в Ужгороді закінчився нічиєю (0:0), у Луцьку перемогла «Волинь» (4:2). 13-й тур є останнім у першому колі, однак залишаються незіграними матчі 12-го туру, який перенесено на 5 грудня.

Чому ми продаємося?

Вибір – він у кожного свій із різним ступенем важкості. Складно визначитися з отрутою для щурів, а коли йдеться про бюлетень завдовжки в ковбасу, то й поготів. Але ми обирали як могли, інколи навіть недообранців.

У результаті ДТП на трасі Київ-Чоп загинула жінка

Вранці 30 жовтня на 725-му кілометрі автотраси Київ-Чоп на межі Воловецького та Свалявського районів сталася дорожньо-транспортна пригода за участю двох машин. Повідомлення про це надійшло до оперативно-рятувальної служби Закарпаття від працівників Державтоінспекції о 06:50.

Ужгородці протестують проти результатів виборів (ФОТО)

Вчора на площі Народній зібралися активісти, а також представники різних політичних сил для того, щоб публічно оскаржити результати виборів на Закарпатті.

Доброго ранку, любі читачі! (+ ВІДЕО)

Сьогодні п’ятниця, 30 жовтня. Проводьте цей день, радіючи життю й насолоджуючись кожною миттю. Нехай ароматна кава пробудить вас від сну й приємно зіграє теплом. Будьте впевнені у своїх діях і прагніть кращого. Вдалої п’ятниці й доброго відпочинку на вихідних!

ДФС Закарпатської митниці запроваджено 1 725 справ про ПМП

Протягом трьох кварталів 2015 року підрозділами Закарпатської митниці ДФС запроваджено 1 725 справ про порушення митних правил (ПМП) на суму 28 млн грн. У порівнянні з аналогічним періодом 2014 року кількість справ збільшилась на 14,85 % або на 223 справи, з одночасним збільшенням вартості предметів порушень митних правил.

Центр обслуговування платників пропонує допомогу закарпатцям

Платники податків вже звикли до функціонування Центру обслуговування платників ДПІ у м. Ужгороді, в якому зосереджені всі послуги, необхідні платникам податків: прийом податкової звітності та звітності з ЄСВ, видача довідок, надання консультаційних та інформаційних послуг.

Головна книгозбірня   Закарпаття увійшла в п’ятірку найуспішніших бібліотек України

      Закрпатська обласна універсальна наукова бібліотека ім.Ф.Потушняка   очолила список найуспішніших українських бібліотек за версією культурно-видавничого проекту "Читомо".

Працівники Хустської ОДПІ надали платникам 7,8 тисяч адміністративних послуг

Необхідною та звичною нормою сучасного життя стало функціонування в органах Державної фіскальної служби Центрів обслуговування платників податків, де можна отримати необхідні консультаційні, адміністративні послуги, послуги з прийому звітності.

В УжНУ відкрили інформаційний центр ЄС (ФОТО)

Вчора в УжНУ відбулося відкриття 22-го інформаційного центру Європейського Союзу в Україні.

Доброго ранку, любі читачі! (+ ВІДЕО)

На календарі четвер, 29 жовтня. Зустрічайте новий день у компанії близьких людей, з горнятком ароматної кави й улюбленими солодощами. Дозвольте собі трохи приємних хвилин на початку дня – й сьогодні обов’язково вдаватиметься все задумане. Гарного четверга!

71 рік тому Закарпаття звільнили від фашистських загарбників.

Заходи з нагоди відзначення 71-ї річниці визволення Закарпаття від фашистських загарбників у середу, 28 жовтня, розпочалися на українсько-словацькому кордоні. Керівники краю, обласного центру, правоохоронних органів, а також військові та ветерани поклали квіти до підніжжя пам’ятника «Україна – визволителям».

З початку року «Закарпатгаз» ліквідував понад 1,5 тисячі аварійних ситуацій

Протягом трьох кварталів поточного року ПАТ «Закарпатгаз» ліквідував 1585 аварійних ситуацій, спричинених несправним газовим обладнанням. Значний відсоток з них викликаний самовільним втручанням в роботу газових мереж та газоспоживаючого обладнання.

Ратушняк вимагає відставки Москаля

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ СЕРГІЯ РАТУШНЯКА ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ. Публікуємо оригінал.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат