Як закарпатці почали свій тиждень у Facebook (ОГЛЯД)

РІО 18.08.2014 17:49 ПОДІЇ

Сайт газети РІО — Rionews продовжує публікувати короткий огляд думок та ідей, які втілюють відомі і впливові люди краю у соціальній мережі.


Часто це не завершується лише розмовами у віртуалі, а трансформовується не лише на медіа-платформах, а й реалізовується у конкретних діях.

Facebook — це не лише дзеркало реальності, а й майданчик, звідки починається певний рух. А ще Facebook сміливіший, не часто у житті, віч-на-віч люди відверто дозволяють собі те, що можуть зробити у віртуальності, по той бік...

Отже, кілька фраз від тих , хто творять події у Закарпатті, беруть активну участь у його соціо-політичній складовій й висловлюють ті ідеї і думки, які неодмінно мають своє продовження у реальності. Тепер ці думки будуть систематизовуватися, й публікуватимуться не лише в онлайні, а й у офлайновому просторі (газета “РІО”), що, вочевидь, мотивуватиме користувачів до максимальної зваженості й відповідальності під час написання своїх постів.  

Подаємо виключно цитати без будь-яких втручань у пунктуацію, лексику чи стилістику.


Василь Гнатків, депутат Ужгородської міської ради:
“Горіти, хоча ні, повільно і впевнено тліти у пеклі подібним кацапам, кадирівцям, московським мавпам та іншому російському бидлу разом з Ху^лом у найбільшому казані...!”.


Володимир Мерцин, член Національної спілки журналістів публікує черговий текст про найгірші результати закарпатців у ЗНО. На основі його повідомлень газета РІО вже піднімала питання аутсайдерства місцевих учнів у ЗНО. Читайте тут і тут

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ ДО КЕРІВНИЦТВА КРАЮ ПІДТРИМАЛИ ДЕПУТАТИ ОБЛРАДИ.

“Спроби громадськості краю привернути увагу керівництва краю до факту найгірших результатів ЗНО серед всіх регіонів України, що демонструє Закарпаття наштовхуються на глуху стіну мовчання. Пояснити вперте мовчання нашої влади в цій ситуації, з позицій здорового глузду, неможливо. Матеріали в соціальній мережі, матеріали в друкованих та електронних виданнях, відкритий лист та прес-конференція відомих закарпатців з приводу проблем в шкільній освіті - жодної реакції з боку нашої влади. Ініциативна група вирішила звернутись до обласних депутатів підтримати звернення до керівництва області зайнятись аналізом ситуації. Нам вдалось отримати підтримку чотирнадцяти депутатів обласної ради, які додаємо до попереднього звернення. Відкритий лист буде передано до канцелярій ОДА та Ради. Маємо надію, що цього разу наші обранці зможуть змусити владу глибоко зайнятись вивченням ситуації і забезпечать гласність на всіх етапах від аналізу ситуації до приняття рішень і їх виконання. Чи можна з відсотковою впевненністю сказати, що процес зрушив з місця. Я, думаю, що ні. Але можу зауважити, ми готові робити наступні кроки по впливу на владу, свідомо і самостійно зайнятись аналізом ситуації і вироблення рішень по стану справ в шкільній освіті, в межах компетенції і можливостей місцевого самоврядування на рівні області.

Закарпатський Facebook минулої п’ятниці — читайте тут

Окремо скажу про хід збору підтримки серед депутатів облради. Насамперед зауважу, що сайті обласної ради ніякої інформації по контактам наших обласних обранців не має. На сайті Івано-Франківської облради така інформація є. Спроба отримати контакти, хочаб електронні адреси, в адміністрації Ради закінчилась пропозицією надати письмове офіційне звернення, яке буде в установленому порядку розглянуто і мені в установлені строки нададуть відповідь. Тому були використані Фейсбук і Гугл, а також особисті контакти з роботи по "Закарпаття. Хто є хто".

Про що йшлося на   Facebook минулого четверга — тисніть сюди

В Фейсбуку мають сторінки 33 депутати, але не всі активні користувачі мережі. Найбільш інформативне спілкування, тому що видно хто читав звернення, а хто ні. Через фейсбук отримана підтримка від 8 депутатів. Контакти (сл.тел., ел. пошта) 26 депутатів вдалось знайти через Гугл, по цьому шляху вдалось отримати підтримку одного депутата. Завдяки особистим зв"язкам лист підтримали 5 депутатів. На майже половину депутатів облради мені не вдалось, бо не зміг знайти жодних контактів. Тільки один із депутатів, на якого вдалось вийти відмовився підтримати звернення. Михайло Мотильчаку для приняття рішення не дістає результатів ЗНО 2014 р., а раптом все вже покращилось. Якщо виходити з того, що пан В. Мотильчак колишній керівник освітньої галузі Закарпаття, можливо в його діях слід шукати і відповідь, чому нинішня влада вперто не бажає займатись цією проблемою. Це описав Паркінсон: "Якщо є спосіб відкласти приняття важливого рішення, справжній чиновник завжди його використає".

Facebook у середу — спостерігайте тут

Ми вдячні депутатам, які підтримали, тепер вже спільне, звернення. Більшість з них мають своє бачення проблеми і конкретні пропозиції.Маємо надію, що така щира зацікавленність проблемою буде достатньою гарантією для приняття рішень керівництвом області.
Не можу не поділитись одним з цікавих моментів збору підтримки. Виславши стандартний набір інформації Андрію Балозі, практично, миттєво отримав позитивну відповідь, тобто без будь-яких консультацій з досвіченими близькими і родичами. Мені сподобалось.
А в цілому, будемо знову чекати підтримки наших ініциатив від ЗМІ та громадськості поки не отримаємо необхідний нашому суспільству результат”.


Сергій Ратушняк, голова ГО “Нове Закарпаття”, екс-мер Ужгорода опублікував листа до Дмитра Яроша
“Ярош, Ты пил с Януковичем коньяк когда на майдане расстреливали безоружных граждан. Ты НИГДЕ не воюешь! Ты пиаришься! А вот по отправляли пацанов на смерть уже 39-ть человек. Ты со своей сектой - нелегальное вооружённое бандформирование. Несчастные погибшие и их родные не получат ни копейки компенсации. Потому что Ты и твой ПС - нелегалы. Ты разводишь наивных и подводишь всех их под УК - уголовный кодекс.
И ещё. В Закарпатье твои "побратимы" на службе и зарплате у местного урода "януковича" по фамилии Балога-Петьовка. Именно в эту банду закарпатский "правый сектор" вёз десятки единиц оружия. Не исключено, что от Гелетея или Тебя. МВС сработало чётко и их задержали под Стриём. И причём тут вонь о "воинах", о преследовании "героев". По твоему бандитскому примеру нужно в каждом селе создать вооружённую банду и заменить собою Закон и Конституцию. Остынь и покайся за разводы, грабежи и ,главное, гибель обманутых пацанов, герой невидимого фронта!”.


Журналіст Андрій Ганусич розвінчує стереотипи щодо закарпатських прикордонників:
“Телефоною командиру наших прикордонників, що були в АТО, аби зробити з ним інтерв"ю, а в нього замість гудків...гімн України в якісь такій цікавій обробці. Ніби і нема чому дивуватися, а я здивувався так щиро і по-доброму. Все ж таки до прикордонників на Закарпатті є свої стереотипи, а тут ось так з гімну починається розмова)”.


Співробітник Управління Укртрансінспекції у Закарпатській області Слава Світлинець емоційно згадує про епізод із подорожі:
“Про вату дебілувату.
На в'їзді у Відень переді мною їде пассат з словацькими номерами "якісьбукви 666" і починає себе дивно поводити. Притормозив, перейшов у праву полосу, прирівнявся зі мною і сигналить. Думаю навряд чи мені але все ж повертаюсь до нього. І розумію, що мені.
Це йобнуте словацьке бидло гордо сигналить і махає мені у вікно колорадською стрічкою, яка у нього висить на дзеркалі.
Правильно було б спустити у вікно у шмальнути в його тупу рожу хоч з травмата. Але ми ж за кордоном і травмата у мене немає”.


Закарпатська журналістика Лариса Романюк публікує милий діалог:
“Чудесний діалог почула на вулиці:
Бабця: 10 рублів за магнітик, то ненормально!
Малий: Нормально-нормально і не рублів, а гривень!
Бабця: Ну, гривень.
Малий: Не "ну", бабко! У нас війна! Забула?!”.


Творчий ужгородець Банди Шолтес усміхає своїм постом:
“Ночью у соседа украли мотоцикл из подъезда. Сочувствую, и сосед хороший, и мотоцикл. Приехали утром менты снимать отпечатки пальцев. Постучали и к нам. Открываю, а менты смотрят на меня и читают, что на моей "ночнушке" написано: Don`t legalize it, let it be our littlle secret.

Дочитали и сказали:
- Можна вас дешо спитати?”.

Наостанок подаємо пост від популярного у Facebook та за його межами користувача — закарпатського бухгалтера Сергія Микити:
“Массовая драка между микроблогерами произошла в очереди написания шуток о керченской переправе”.

РІО

ТЕГИ : Facebookсергій ратушнякДмитро Ярош

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат