Facebook у четвер: що сьогодні писали відомі закарпатці

РІО 14.08.2014 19:55 ПОДІЇ

Сайт газети РІО — Rionews продовжує публікувати короткий огляд думок та ідей, які втілюють відомі і впливові люди краю у соціальній мережі. Часто це не завершується лише розмовами у віртуалі, а трансформовується не лише на медіа-платформах, а й реалізовується у конкретних діях.

Facebook — це не лише дзеркало реальності, а й майданчик, звідки починається певний рух. А ще Facebook сміливіший, не часто у житті, віч-на-віч люди відверто дозволяють собі те, що можуть зробити у віртуальності, по той бік...

Отже, кілька фраз від тих , хто творять події у Закарпатті, беруть активну участь у його соціо-політичній складовій й висловлюють ті ідеї і думки, які неодмінно мають своє продовження у реальності. Тепер ці думки будуть систематизовуватися, й публікуватимуться не лише в онлайні, а й у офлайновому просторі (газета “РІО”), що, вочевидь, мотивуватиме користувачів до максимальної зваженості й відповідальності під час написання своїх постів.  

Подаємо виключно цитати без будь-яких втручань у пунктуацію, лексику чи стилістику.


Голова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко сьогодні перебуває у зоні АТО, відтак передає новини і у мережу:  
“Сьогоднішній день провів з нашими хлопцями з 128 окремої гірсько-піхотної бригади. Окрім того, що доставили обіцяний вантаж, який нам допомогли зібрати волонтери з усіх районів області, хотіли поспілкуватись, дізнатись в чому є нагальна потреба, допомогти підняти бойовий дух, зарядити енергією рідної Закарпатської землі.
Скажу відверто, більшого заряду отримали від наших вояк ми. Та атмосфера та моральне піднесення, які панують в таборі викликають гордість, щиру вдячність, ще більше піднімають патріотичний дух! Надалі буду, разом з усіма небайдужими, підтримувати Героїв. Кожні 2 тижні відправлятимемо необхідні речі.
Більш детальніше хотілось би поділитись враженнями від почутого та побаченого по приїзді.
Слава Героям! Слава Україні!”.

Що писали у Facebook у середу - читайте тут


***


Водночас журналістка — власкор каналу “1+1” Наталія Зотова через Facebook нагадує, що Лунченко досі обіймає дві посади, що є незаконно.
“Друзі, таке юридичне питання. Є дуже очевидний порушник закону - губернатор-сумісник. Я, наприклад, вважаю, що не може людина, яка так нахабно нехтує законом, очолювати ОДА і керувати людьми. Але я- то таке… Мене цікавить інформація, чи є в країні офіційні державні служби, які би самостійно, без жодних на те заяв від будь-кого, посилаючись на певні пункти певного закону, притягнули би до відповідальності зловмисника? Якщо є, то хто саме: прокуратура, міліція, СБУ, ВР?”.

Вчора пані Наталія також коментувала щодо Лунченка:
“А проти Лунтіка-сумісника ніхто не хоче провести блискучу спецоперацію і героїчно знешкодити його незаконне сумісництво? Або міліція може, врешті, дасть мені відповідь на мою заяву з приводу перевезення краденого бука. Не того, яким Боїнг збили. А нашого, карпатського бука? Чи Кодекс у нас передбачає на півроку хєр забити на заяву журналіста?”.

При цьому, певні юзери звинувачують журналістку у заангажованості. Станіслава Пожо пише: “Одразу видно хто кому служить, от Ви, Наталіє, майже, Балогівська!”.

***


Депутат Ужгородської міськради, ресторатор Іван Волошин сьогодні критикував Мукачево та мукачівські ЗМІ:
“Вчора в Мукачеві, звернув увагу на "унікальні архітектурні рішення", (не менш унікальні ніж ужгородські ). Тут вам і МАФи обкладені кахелем для ванних кімнат, і вивіски ідіотські, і червоні фасади в історичній частині міста, одним словом повний комплект. Здивований якщо чесно, бо такий гвалт про нищення архітектури Ужгороду ( подеколи навіть по ділу ) який системно продукують мукачівські ЗМІ, руками прикуплених ( не дуже дорого   ужгородських писак і абсолютна тиша про ще більші проблеми в Мукачеві вказують в черговий раз на упередженість, нещирість та маніпулювання”.


Про що йшлося у Facebook у вівторок - дивіться тут


***

Мукачівський активіст і журналіст Юрій Кравчук повідомляє новини з фронту:
“У Мукачівський правозахисний центр на прийом прийшов... військовослужбовець. Розповів, що більше 5 місяців провів у зоні АТО в Луганську. Має на утриманні малолітню доньку. Приїхав нарешті додому, у Мукачево по ротації. Провів тиждень вдома, і вже його попередили - готуйся, у будь-який момент поїдеш назад. Спитався, що робити, бо назад, "у пекло" йти не дуже хоче. "Законних способів не йти немає", – все, що змогли сказати юристи”.


***

Закарпатська лікарка й активна користувачка Facebook Марина Федчик у четвер пише про терасу у центрі Ужгорода:
“Ребятки, я все понимаю про дозволенность - или вседозволенность терассы Ля Буше , ну поставили столики в несколько рядов в центре, но ведь еще и вело парковка перпендикулярно потоку пешеходов, что тискаются к фасадам , обходя столики(((( короче- пол- метра вам и не хрен толстым быть или попарно гулять((((“.


***

Ужгородський фотограф Сергій Денисенко запропонував гарну соціальну акцію своїм колегам, деякі вже погодилися:
“У Луцьку успішно проходить акція - пропонують зробити фото на фоні державного прапора і з українською символікою, а за це зробити внесок на допомогу армії. Є ідея організувати подібне у нас. Освіжимо людям аватарки і зберемо певні кошти для наших військових.
Фотографи, хто не проти приєднатися?”.


***

Наостанок подаємо трішки сарказму від популярного у Facebook та за його межами користувача - бухгалтера Сергія Микити:

"Першим водієм маршрутки був Ной. "Поки Ковчег весь не набереться, нікуди не попливемо"".

"Як казав Гарі Лінекер: "У Верховній Раді 450 депутатів, а при бійках пизди завжди отримує Ляшко"".

"На вулиці така спека, кота можна засмажити на асфальті" (с) Альф

"Предложение Жириновского о восстановлении Империи це харашо. Можно начинать строить Звезду Смерти из можжевельника, шишок и березовой коры".

"Я сьогодні вже стільки лайкнув статусів з привітанням Andrij Bondar, що формально можна вважати, що я теж його привітав. Минулого року казав, що Бондар найкращий блогер в українському фб, цього року так само можу сказати, нічого не помінялося. З Днем народженням, всього найкращого"!

РІО

ТЕГИ : FacebookІван ВолошинНаталія Зотова

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат