Громади Закарпаття готуються до опалювального сезону

15.10.2024 19:06 СОЦІО

Об’єкти бюджетної, соціальної сфер підготовлені до проходження осінньо-зимового періоду, а спецтранспорт – для утримання комунальних автомобільних доріг, вулиць, тротуарів та прибудинкових територій, - повідомив т.в.о. голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

- Деякі громади краю вже розпочали опалювальний сезон для бюджетних установ. Йдеться передусім про школи, садочки та лікарні.

Щоб під час відключень електроенергії забезпечити безперебійну роботу об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства, встановлено 101 автономне джерело живлення. Потребуємо ще 53 одиниці. Маємо надію, донори, благодійники і міжнародні партнери відгукнуться на наш запит, і зможемо забезпечити альтернативними засобами всі об’єкти цього типу.

Підприємства, мешканці області також намагаються зустріти холодну пору підготовленими. Тому купують генератори, встановлюють сонячні панелі тощо.

Для суб’єктів господарювання в області успішно працює програма компенсації частини вартості придбаних альтернативних джерел енергозабезпечення «Energy Help». Від початку її дії можливістю повернути кошти за встановлення генераторів, сонячних панелей, інверторів, акумуляторних батарей і портативних зарядних станцій скористалися 279 підприємств. Їм виплатити вже понад 26 млн грн.

Крім того, для населення за встановлені альтернативні джерела енергії у межах програми «Власний дім» запровадили компенсацію у розмірі до 35 тис. грн на 1 дворогосподарство. Ця ініціатива запрацювала з вересня 2024 року.

Щоб отримати компенсацію, необхідно подати заявку на порталі «Допомога Закарпаття».

Встигніть підготуватись до зими вчасно!

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат