На Великоберезнящині змія вкусила 8-річну дівчину та її бабусю

103 Закарпаття 03.06.2024 16:50 СОЦІО

Змія вкусила 8-річну дівчину та її бабусю, які збирали ягоди у лісі неподалік с.Жорнава на Великоберезнящині.

Постраждалі одразу звернулися по допомогу до місцевого ФАПу до фельшерки Тетяни ВАСИЛЬНЯК. Медикиня зателефонували на «103» і викликала «швидку». За щасливим збігом обставин, наш фельдшер ЕМД Павло ДРАНЧАК у свій позаробочий час знаходився поряд із місцем події, і до приїзду «швидкої» разом з фахівцем ФАПУ, розпочав надавати невідкладну допомогу дівчинці і її бабусі.

У дівчинки розвинувся анафілактичний шок і стан погіршувався… Однак, медикам вдалося стабілізувати її. Обох постраждалих транспортовано до медичних закладів Ужгорода.

Завдяки командній роботі медиків на місці події та фахівців ЕМД, вдалося уникнути житєзагрожуючих ускладнень для пацієнтів.

Дякуємо нашим фельдшерам бригад ЕМД Іванні ВАСИЛЬНЯК та Василині ТУЛІПАН – вони діяли професійно і оперативно як при наданні медичної допомоги, так і під час транспортування постраждалих. А також - водіям екстренки Івану КЕРЕЦМАНУ та Михайлу КАЧУРУ, які понад 70 км доріг Великоберезнянщини промчали з максимально можливою швидкістю…

103 нагадує, що при укусах змій потрібно НЕГАЙНО телефонувати 103. В таких випадках час має вирішальне значення, адже укус гадюки хоч і не смертельний, але може мати важкі прояви та наслідки. Особливо небезпечними вони є для ДІТЕЙ, людей ПОХИЛОГО ВІКУ та людей зі ЗНИЖЕНИМ ІМУНІТЕТОМ.

З початку травня в Закарпатті зафіксовано вже 10 випадків укусів змій.

103 Закарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат