Підприємці та влада повинні бути в постійному контакті

19.10.2024 16:48 РАТУША

В усіх областях країни розпочали роботу регіональні офлайн та онлайн-платформи для комунікації підприємців із представниками місцевої влади, - повідомив заступник голови Офісу президента Віктор Микита.

З його слів, «Діалог влади та бізнесу» створено на виконання доручення Володимира Зеленського з метою оперативного розв'язання поточних проблемних питань підприємців у кожній конкретній області й територіальній громаді на базі Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Головним завданням ініціативи є покращення економічного й інвестиційного клімату в областях, збільшення кількості нових підприємств, розширення наявних виробництв, покращення динаміки надходжень до місцевих бюджетів тощо.

У межах цієї роботи спільно із Міністерством економіки України щотижня в кожній області на базі ОВА будуть проводити відкриті онлайн-зустрічі підприємців із місцевою владою, на яких кожен отримає можливість донести до керівництва краю і представників центральних органів виконавчої влади на місцях свої пропозиції щодо покращення економічного клімату, проблемні питання, які негативно впливають на розвиток бізнесу тощо. Один раз на місяць такі засідання проводитиме особисто очільник області.

Питання місцевого рівня підлягають невідкладному реагуванню та вирішенню.

Прокоментувати цю ініціативу влади ми попросили депутата Ужгородської міськради, який також є відомим бізнесменом, Арсена Мелкумяна.

«Я уважно слідкую за подібними ініціативами і був приємно вражений цією новиною, озвученою Віктором Микитою. Також цієї теми взаємодії влади та бізнесу він торкнувся у чудовому інтерв’ю виданню «Лівий Берег». Від себе хочу сказати, що зараз всім важко, і бізнесу теж, адже навантаження збільшується: зростають податки, тарифи, ціни. І працівники для мене - як сімʼя, ми одна родина. Працівники мають отримувати гідну заробітну плату та додаткові бонуси. Я вважаю, що у бізнеса ще є ресурс підтримувати ініціативи влади, але бізнес теж хоче бачити, що чиновники спрямовують податки і збори на першочергові потреби, для вирішення нагальних проблем і потреб. Влада і бізнес мають співпрацювати, але на партнерських засадах, поважати і чути один одного. Як бізнесмен і депутат я готовий долучитися до цієї ініціативи, докласти зусиль, щоб ця співпраця стала прикладом для інших регіонів», - розповів Арсен Мелкумян.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат