В Ужгороді виділили додаткові кошти на медицину, міське господарство, критичну інфраструктуру

12.11.2022 12:18 РАТУША

Рішенням чергової сесії Ужгородської міської ради, яка відбулася 10 листопада, виділили додатково 21 млн. грн. для медичної галузі міста.

З них 10 млн. — на придбання ангіографа (прилад для рентгенологічного дослідження кровоносних судин різних органів) для міської клінічної лікарні. Частина з виділених коштів піде на придбання електрогенераторів для закладів охорони здоров’я з метою забезпечення безперебійного електропостачання.

Це особливо важливо зараз, коли обговорюється ймовірність блекауту в Україні через масовані ракетні атаки росіян по об’єктах критичної інфраструктури з середини жовтня. Унаслідок обстрілів окупантів столиця та інші українські міста можуть залишитися без води, світла та зв’язку, тож кількість ВПО в Ужгороді може збільшитися. Влада запевняє, що передумов для блекауту наразі немає, але готуються до різних можливих сценаріїв.

2,5 млн. грн. спрямовується на ремонт частини приміщень будівлі поліклініки на вул. С. Мартина для розміщення внутрішньо перемішених осіб. Кошти також виділили на придбання дизельних генераторів та каналопромивочної машини високого тиску для КП «Водоканал» та нових міських автобусів. Усього Департамент міської інфраструктури отримає понад 50 млн. грн.

Соціальна сфера теж не залишилася поза увагою депутатського корпусу: відповідні бюджетні призначення передбачені на компенсаційні виплати за пільговий проїзд автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах та матеріальну допомогу мешканцям міста.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат