Про роботу ТГ в умовах воєнного стану говорили на Форумі місцевого самоврядування

29.10.2022 13:38 РАТУША

27 жовтня в Ужгороді провели VI Форум місцевого самоврядування Закарпаття на тему «Посилення ефективності роботи громад в умовах воєнного стану», до участі в роботі якого запросили також представників фронтових Донецької, Луганської та Запорізької областей.

Захід відбувся у форматі дискусійних панелей спільного засідання Палати голів громад та Палати секретарів рад громад Ради територіальних громад Закарпаття. Йшлося, зокрема, про релокований бізнес на територіях громад, про стратегічне просторове і земельне планування в умовах воєнного стану, про енергетичну безпеку та збереження довкілля під час опалювального сезону, про можливості допомоги з боку громад Закарпаття деокупованим регіонам та внутрішньо переміщеним особам на території області, а також про розвиток транскордонного співробітництва, в тому числі підсилення гуманітарної допомоги.

Тематика обговорюваних питань була визначена заздалегідь шляхом анкетування керівників ТГ Закарпаття, а сам захід мав на меті обмін актуальною для громад інформацією та кращими практиками, виробленими в умовах воєнного стану.

Ужгородську громаду на форумі представили міський голова Богдан Андріїв та секретар Ужгородської міської ради Арсен Мелкумян, який привітав учасників форуму від депутатського корпусу й висловив думку про те, що війна внесла значні корективи у роботу Ради територіальних громад Закарпаття. Тепер об’єднання та ефективна співпраця ще актуальніші. Саме вони є запорукою міцного тилу для ЗСУ, а отже, нашої спільної перемоги у боротьбі з ворогом.

У ході роботи учасники форуму обговорили також можливості формування нових ґрантових програм для розвитку громад. Напрацювали проєкти резолюцій і звернень до органів державної виконавчої влади різних рівнів щодо вирішення важливих для ТГ питань.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат