Вірус, який загрожує миру вже в Україні

04.10.2024 07:12 ЗДОРОВ'Я

У четвер військового лікаря, який повернувся з Польщі, з ознаками зараження вірусом Марбург госпіталізували в інфекційну лікарню в Ужгороді. Повідомляється, що військовослужбовець проходив навчання в військовому госпіталі м. Щецін (Західно-Поморське воєводство).

Примітно, що польський уряд не публікував офіційних даних про випадки зараження вірусом. Відсутність прозорої інформації призводить до недовіри і чуток, погіршуючи ситуацію і створюючи панічні настрої.

Вірус Марбург гостра вірусна природно-осередкова хвороба, яка характеризується тяжким перебігом, генералізованим ураженням кровоносних судин з розвитком тяжкого геморагічого синдрому, ураженням печінки, травної системи, центральної нервової системи (ЦНС) і часто закінчується смертю, яка в минулому викликала епідемії на африканському континенті.

З 27 вересня в східноафриканській країні Руанді зареєстровано 36 випадків захворювання, в результаті чого загинули 11 осіб.

Відзначається, що в даний час не існує ні лікування, ні вакцини від вірусу.

Вірус Марбург передається людині від фруктових кажанів і поширюється серед людей при безпосередньому контакті з біологічними рідинами інфікованих, а також поверхнями і матеріалами. У числі його симптомів-сильний головний біль, біль в животі, кровотеча з носа і рота. Для підвищення показників виживання пацієнтів застосовуються підтримуюча терапія (пероральна або внутрішньовенна регідратація) та симптоматичне лікування.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат