В Ужгороді розпочали лікування хворих на сучасному апараті променевої терапії

25.10.2021 14:15 ЗДОРОВ'Я

В обласному клінічному онкологічному диспансері в Ужгороді відбувся тестовий запуск лінійного прискорювача.

Закарпатка першою розпочала лікування на новому надсучасному обладнанні. Надаватимуть таку допомогу жінці ще протягом 5 тижнів. Про це повідомляє голова облдержадміністрації Анатолій Полосков.

Від сьогодні в закладі розпочнуться планові лікування на апараті. Їх проводитимуть в середньому за 25 сеансів тривалістю кілька хвилин. Та підготовка до опромінення триватиме довше, адже потрібно правильно розмітити поле роботи, локалізувати пухлину, захистити сусідні тканини від пошкодження, встановити дози та режим опромінення.

«Облаштували бункер та встановили обладнання ще в серпні, відтак медичний персонал проходив кількаступеневі сертифікаційні навчання. Уже зараз усі роботи з калібрування та налаштування лінійного прискорювача завершені, тому фахівці розпочали клінічну експлуатацію апарата променевої терапії», — підкреслив очільник краю.

За його словами, перший в області лінійний прискорювач відповідає усім європейським стандартам, тому опромінювання на ньому вирізняється високою точністю й ефективністю.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат