Помер головний лікар Закарпатської обласної психіатричної лікарні Фома Чекан

admin 15.01.2014 12:19 ЗДОРОВ'Я

Медична спільнота Закарпаття глибоко сумує з приводу передчасної смерті головного лікаря обласної психіатричної лікарні с.Вільшани Фоми Фомича ЧЕКАНА та висловлює щире співчуття рідним та близьким покійного.


ЧЕКАН Фома Фомич народився 12 березня 1942 року в Рахові. У 1959 році закінчив Мукачівську середню школу ім.О.С.Пушкіна, у цьому ж році поступив на навчання на медичний факультет УжДУ, який закінчив у 1965 році.
З 30 серпня 1965 року працює фтизіатром райтубдиспансера Цюрюпинської райлікарні. Наприкінці грудня 1966 року призначений на посаду лікаря-ординатора обласної психіатричної лікарні с.Вільшани. З 1 вересня 1968 року - завідуючий чоловічого відділення лікарні.
З 20 березня 1972 року працює на посаді заступника головного лікаря з лікувальної справи. З 15 вересня 1977 року і дотепер - головним лікарем обласної психіатричної лікарні с.Вільшани
Фома Фомич Чекан майже все своє життя працював в обласній психіатричній лікарні села Вільшани і пройшов шлях від лікаря-психіатра до головного лікаря. Свої знання і душу він віддавав пацієнтам, намагався покращити їхній стан, повернути в сім'ю. Весь свій час присвячував роботі, його любили і поважали всі члени колективу. Він жив проблемами та радощами своїх колег та пацієнтів, любив Вільшани, навколишню природу, людей цього краю.
Фома Фомич був надзвичайною людиною. Його знали не тільки як прекрасного психіатра, але й людину яка добре зналася на історії рідного краю, мистецтві, літературі. Він охоче ділився своїми знаннями з колегами, розповідав про історичні постаті та події Закарпаття, які не висвітлювалися в офіційних джерелах. Його любили та шанували далеко за межами лікарні. Свідченням цього стало присудження в 2010 році премії М.Танцюри. Цією премією психіатрична спільнота України нагороджує тільки практикуючих лікарів за визначний вклад у розвиток психіатричної допомоги і Фома Фомич був першим керівником лікувального закладу, який отримав цю вагому відзнаку. Для нього вперше в Україні був зроблений виняток, адже на посаді керівника Фома Фомич Чекан завжди, в першу чергу залишався лікарем і найвищим покликанням і щастям вважав служіння пацієнтам.
Ми втратили Людину з великим добрим серцем, видатну особистість, високого професіонала. Він був і залишатиметься взірцем людяності, служіння своїй професії, колегіальності.

ЗМІ

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат