Ужгородські лікарі вчилися діагностиці дитячих хвороб (ВІДЕО)

admin 11.03.2013 12:32 ЗДОРОВ'Я

Як ефективно профілактувати і лікувати найбільш поширені хвороби у дітей обговорювали в Ужгороді на науковій конференції педіатри, пульмонологи, гастроентерологи та сімейні лікарі з усієї області.
Такі освітні конференції за участі провідних фахівців держави стали традиційними і проводяться в Закарпатті вже втретє.


У своїх доповідях та дискусіях з колегами головний дитячий гастроентеролог України Олег ШАДРІН акцентував увагу на питаннях харчування та лікуванні хвороб органів травлення у дітей та сучасних аспектах лікування гельмінтозів. «Захворювання органів травлення у дітей омолоджуюються і займають   друге місце після органів дихання та ГРВІ. Кожні 140 дітей із 1000 страждають на цю патологію» - зауважив Олег Щадрін.
За словами фахівців надзвичайно важливо, що на таких конференціях збираються медики різних спеціальностей, адже розгляд лікування тієї чи іншої хвороби виключно в рамках однієї нозології вже не відповідає вимогам сучасної медицини. Так, наприклад, медикаментозне втручання в дитячий організм під час лікування ГРВІ (особливо це актуально при антибактеріальній терапіі) майже завжди призводить до тих чи інших функціональних розладів органів травлення. Як розповів доцент кафедри дитячих хвороб медичного факультету УжНУ Володимир БІЛАК одним із альтернативних щадних методів лікування ГРВІ, в т. ч. і обструктивних бронхітів, є метод небулайзерної терапії. За допомоги компактних апаратів лікарські препарати розпилюються на дрібні частинки і дитина, вдихаючи такий аерозоль безпосередньо у бронхи чи легені вже не потребує ані таблетованих, ані ін»єкційних методів введення ліків. Відповідно, ці ліки не потрапляють в органи травлення і не викликають ті чи інші побічні дії.
За словами обласного дитячого гастроентеролога Світлани ГЕРАСИМЮК поряд із функціональними розладами, останнім часом у дітей почали виявляти і жовчокам»яну хворобу, і гепатити В і С. Лікування останніх – дуже доровартісне, але завдяки тому, що в області прийнята відповідна програма з лікування хронічних вірусних гепатитів, всі 110 діток, які мають цю хворобу, отримують ліки в повному обсязі і безкоштовно. Також Світлана   ГЕРАСИМЮК зауважила, що раніше дитячі гастроенетрологи здебільшого констатували хронічні органічні захворювання, тепер же все частіше зустрічаються захворювання функціональні, які з віком проходять і не переходять в органічне захворювання. Але звісно, за умови своєчаної діагностики і лікування під наглядом лікаря.  
Підсумовуючи роботу конференції   зав.кафедри дитячих хвороб медичного факультету УжНУ Олеся ГОРЛЕНКО зауважила, що такі спільні гастро-пульмонологічні форуми медиків дозволяють оптимізувати лікування дітей, знайти такі методики лікування, які суттєво зменшують   медикаментозне навантаження на органи травлення та дозволить уникнути ускладнень.

admin


За матеріалами прес-центру УОЗ у Закарпатті

ТЕГИ : медицинаЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат