Не мружитися на сонці допоможуть тільки   справжні сонцезахисні окуляри!

01.03.2013 13:38 ЗДОРОВ'Я

Весна вже почала радувати нас першими сонячними променями. І виходячи зі «зимової сплячки», час задуматися й над вибором сонцезахисних окулярів.

На сьогодні окуляри є частиною самовираження людини і різноманітний вибір дає змогу мати не одні окуляри, допомагаючи доповнювати свій образ щоразу по-іншому. Але вибираючи нові окуляри, варто не забувати і про безпеку очей, адже в дешевих ви маєте можливість втратити зір за кілька років та ще й за власні гроші. Якщо ви купуєте окуляри, то, в першу чергу, маєте бути впевнені, що лінзи в них дійсно захищатимуть ваші очі. Потрібно зважати, практично всі окуляри захищають очі від яскравого світла, але далеко не всі — від дуже шкідливого ультрафіолетового випромінювання. Тоді як саме ультрафіолетові промені найбільше уражають ваші очі, коли повіки, обмануті темною лінзою, максимально відкриті в окулярах (у таких випадках навіть можливий опік сітківки ока)! Активність променів значно зростає навесні й ще більше посилюється влітку. Тому якщо ви вирішили придбати собі окуляри, то першим і основним критерієм вибору мають стати якісні лінзи з захистом від ультрафіолету. І не сподівайтеся на дешеві окуляри за 33 гривні, потрібна фахова консультація, навіть інколи краще звернутися в професійну оптику або відомий, зі своєю репутацією салон із продажу сонцезахисних окулярів, щоб визначити, які саме лінзи годяться саме вам.

Щоб більш кваліфіковано проконсультувати читачів «РІО», ми звернулися до директора однієї з кращих мереж салонів сонцезахисних окулярів у Ужгороді та на Закарпатті — «Black&White» Сергія Павленка.

Взагалі сонцезахисні окуляри поділяються за брендом, тобто виробником (найбільш відомі Ray Ban, Polaroid), а вже далі за матеріалом, із якого виготовлені самі окуляри, а саме оправа (пластик, ацетат, різні метали, титанові і т. ін.) та лінзи. Сьогодні поговоримо про найголовніше — це лінзи в таких окулярах. За матеріалом вони поділяються на скляні та полімерні.

Скляні використовуються лише у 5—10 % окулярів, тому що вони травмонебезпечні, тяжкі й дуже легко сколюються. Але відомий бренд у виробництві окулярів «Ray Ban» завдяки новітнім технологіям почав виготовляти стійкіші потоншені та полегшені скляні сонцезахисні лінзи, які майже не дряпаються. Проте все ж безпечнішими є полімерні або полікарбонатні лінзи.

Полімерні лінзи з’явилися завдяки змінам у моді, а саме розробці багатьма дизайнерами великих за формою окулярів, що змусило у свій час віднайти заміну тяжкому та незручному склу в окулярах на лінзи з новітніх полімерів, які можна гнути в будь-які форми, вони надлегкі при носінні та тонуються в будь-який колір. Питома вага таких окулярів складає 70—80 % загального ринку. Є також полікарбонатні лінзи (різновид полімерних), які надміцні, їх навіть тяжко розбити молотком, вони застосовуються в екстремальних та інших видах спорту.

За типом лінзи є звичайні — однотонного забарвлення різної насиченості та кольору, наприклад, зеленого — найкращі для комфорту ока, особливо для людей з дуже чутливими очима, їх застосовують навіть для лікування деяких очних захворювань (глаукоми). Якщо, виходячи з приміщення на вулицю сонячного дня, ваші очі мружаться і ви довгий час некомфортно себе почуваєте, то вам потрібна темно-сіра (або чорна) лінза, яка застосовується під час сильного сонячного світла на вулиці або захищає від яскравого білого снігу. Також дуже популярна коричнева лінза, яка приємна нашим очам, але найбільше її перевага полягає в тому, що вона найзручніша для водіння.

Про градієнтні, поляризовані, фотохромні лінзи та покриття ми розповімо в наступних числах «РІО».

Сонцезахисні окуляри — це і стильний аксесуар, який є частиною іміджу, і захист від зацікавлених очей, але перш за все сонцезахисні окуляри покликані захищати наші очі. Вдало вибрані окуляри у спеціалізованих салонах зможуть виконати для вас усі вищенаведені забаганки, вирізнити серед натовпу, а деколи ще і приховати ваш погляд, при цьому якісні лінзи завжди оберігатимуть ваші очі від пошкоджень, а обличчя — від зморщок.

І насамкінець, з огляду на те, що лінзи сонцезахисних окулярів нині мають подеколи і 16 шарів захисту, вони не можуть коштувати, як два кілограми апельсинів на базарі. Не купуйте окуляри на лотках, вуличних стійках чи за 33 грн. просто через те, що вам сподобалася форма. Не псуйте свої очі за власні ж гроші. Не забувайте, що сонцезахисні окуляри покликані захищати очі, а не навпаки — їх руйнувати.

Консультанти фірмових салонів сонцезахисних окулярів «Black&White» допоможуть вам зробити правильний вибір — оригінальні окуляри з хорошим захистом та за адекватною ціною. Звертайтеся в ТЦ «TOKYO» (Ужгород, вул. Легоцького, 19-а, Новий район). Тел. для довідок: (050) 371-99-00.

 photo 411043504370-438043C0435043D04380-2_zpsc52a9143.jpg

ТЕГИ : Black&White, оптика, окуляри, сонцезахисні, Світ оптики

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат