Закарпатська стоматполіклініка одержала нове сучасне обладнання (ФОТО, ВІДЕО)

admin 07.02.2013 09:11 ЗДОРОВ'Я

 

Дві новенькі стоматологічні установки днями отримала обласна стоматполіклініка в Ужгороді. Сучасне обладнання закуплено за кошти обласного бюджету в рамках «Програми поліпшення стоматологічного здоров»я населення Закарпатської області на 2008-2012 роки».

Загалом, за пять років дії програми в області, закуплено 114 комплектів сучасного стоматологічного устаткування, 12 дентальних та один панорамний рентгенапарати, 35 повітряних медичних стерилізаторів,   2 ливарні установки та інше стоматологічне обладнання.
З метою зміцнення мережі стоматологічних закладів сільської місцевості в рамках реалізації Програми вікрито та обладнано новим устаткування 17 нових стоматкабінетів.
Також, за словами   головного лікаря обласної стоматологічної поліклініки Ростислава   ЛЕСІВА , особлива увага приділяється й пільговій категорії населення - понад 11 тисяч наших краян отримали безкоштовне протезування на суму майже 9 млн. грн.
Один з пріоритетних напрямків - робота з дітьми. У дитячих дошкільних та шкільних закладах області обладнано та функціонує 337 куточків гігієни порожнини рота. Дітей навчають правильному чищенню зубів, дають рекомендації щодо здорового способу життя, правильного харчування і догляду за порожниною рота. Також дитячими лікарями-стоматологами здіснюються огляди дітей   за результатами яких проводиться профілактика карієсу зубів шляхом нанесення фторвмісних лаків та гелів під час санації ротової порожнини рота, а також обробка зубів мінералізуючими речовинами Щорічно під час літніх канікул фахівцями обласної клінічної стоматполіклініки проводяться профілактичні огляди у дітей, що перебувають на санаторно-курортному лікування у санаторії «Малятко» з подальшим лікування захворювань зубів у відділенні стоматології дитячого віку обласної стоматполіклініки. Щорічно таких дітей оглядається біля 500. Постійна увага приділяється дітям, які позбавлені батьківської опіки та перебувають на державному забезпеченні. Всі такі діти 100 відсотково проходять санацію ротової порожнини за місцем проживання або навчання. Також двічі на тиждень у вівторок та п»ятницю учні з більшості шкіл Ужгорода проходять плановий профілактичний огляд, а у разі потреби й санацію.  
Медики напередодні Дня стоматолога в Єврорегіоні, який відзначитеметься цієї суботи,   нагадують: дотримуючись простих істин здорового харчування, правильного догляду за зубами та відвідуючі   стоматолога не   тільки з лікувальною, але й з профілактичною метою, ви збережете собі і воїм дітям здорову білосніжну усмішку на довгі роки.

admin


За матеріалами прес-центру УОЗ у Закарпатті

ТЕГИ : стоматологіяЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат