Огляд закарпатської преси за останній тиждень

admin 18.05.2013 14:41 ПОДІЇ

Про що писали закарпатські газети

Трибуна
(8 сторінок, обкладинка та середина повнокольорові, задекларований наклад: 2000 екземплярів). Націонал-патріотична направленість. Наближена до Ратушняка, лояльна до обласної влади, опонуюча до Балог.

2-а сторінка: мукачівці хочуть поставити пам’ятник святому Мартину, але не там, де хоче Балога. У Хусті представили нового голову РДА Якубця. Уряд виділив 13 млн. на переселення мешканців Солотвина.

3-я сторінка: Лазаренко може залишитися в Штатах, уряд озброїть приватні армії і джинса про те, чому провалилася опозиційна акція «Вставай, Україно!».

4-а сторінка. Грошей не потрібно боятися, потрібно просто знати, як ними розпоряджатися, -- моралізує Людмила Куклишин.
Нижче інтерв’ю з Михайлом Митровкою, який очолює ужгородський філіал Київського універу культури і мистецтва.

5-а сторінка. Щоб не морочити собі голову, до Дня банкіра газета взяла інтерв’ю з дівчиною редактора газети Павла Федаки Інною Конор, яка також є банкіром.

6-а сторінка. На цілу шпальту матеріал під назвою «Стан колективно-договірного регулювання соціально-трудових відносин». Нормальні газети таку хріновину, у якій цифр більше, ніж букв, не друкують навіть за великі гроші.

На останній сторінці спортивні статті про крах закарпатського футболу і про турнір з петанку.

Оцінка: 2 з 12-ти. Варте для прочитання: нічого.

«Ужгород»
(чорно-біле комунальне видання на 16-ти сторінках із задекларованим накладом 3000 примірників)

На першій сторінці мер Погорєлов вітає ужгородців з Днем Європи, відвідує дитяче свято талантів і виходить на головну сцену винного фестивалю.

2-а сторінка: День Перемоги і антифашистський мітинг, а також короткі новини про те, де в Ужгороді будуть пляжі, скільки дітей відпочине в таборах і як губернатор Ледида пообіцяв Ужгородському інтернату спорткомплекс за 7 мільйонів.

3-я сторінка: в Закарпатті буде Академія мистецтв, гіпертоніки будуть купувати ліки дешевше, матеріали про співпрацю Ужгорода з поляками і словаками.

4-а сторінка: джинса від президентської адміністрації про те, що Янукович пообіцяв піднімати соціальні стандарти і про те, як той таки президент доручив подбати про якісний відпочинок дітей. Короткі замовні замітки від уряду про те, що бюджет наповнюється стабільно, Україну завоювало цифрове телебачення а українські овочі завойовують іноземні ринки.

5-а сторінка. Фоторепортаж з винного фестивалю «Сонячний напій».

6-а сторінка: міліціонер Кувик розповідає про те, що почастішали квартирні крадіжки, а також про свято інтелекту в школі номер 6.

7-а сторінка. Краєзнавець Людвіг Філіп написав про Минай

12-а сторінка: матеріал про піаністку Маріанну Сокач до її ювілею і нижче анонс книжкового фестивалю.

14-а сторінка: п’ять привітань мера Погорєлова різним чиновникам і нижче матеріал про профілактику зобу.

15-та сторінка: передрук про позаземні цивілізації.

Оцінка: 2 з 12. Рекомендовано для читання: нічого.

«Старий Замок (Паланок)»
(16 повнокольорових сторінок, задекларований наклад: 5000 екземплярів. Рупор Балоги-Петьовки, опонує обласній владі та Ратушняку)


На другій сторінці опитування ужгородців, чи хочуть вони підвищення тарифів на комунальні послуги, бо мерія може їх підняти. І дурню ясно, що ніхто не хоче.
Стаття про те, як бюджетників зігнали на антифашистський мітинг, а також газета застерігає, що треба бути обреженим, коли ходите біля багатоповерхівок, бо з балконів падають малі діти і можуть комусь впасти на шию. Стаття так і називається: «Обережно! Летять діти!»

3-я сторінка. Реклама сонцесяйного Віктора Балоги, який приймав громадян і соціальні білборди розвісив.
Нижче стаття про те, що кожен другий газовий водонагрівач в Ужгороді є небезпечним.
Ще нижче стаття Гулана про те, що дитяча залізниця в Ужгороді занедбана і не працює вже три роки.

4-а сторінка. Матеріал про те, що колишній мер Берегова, а нині нардеп Гайдош свого часу ліквідував ЖРЕРи і тепер у багатоповерхівках дахи течуть і стіни облуплені.
Нижче піар стаття для балогівки Ольги Бізілі, яка хоче бути мером Берегова. Бізіля каже, що на Берегівське сміттєзвалище звозять сміття з навколишніх сіл.

12-а сторінка. Газета порахувала, що їхній шеф нардеп Петьовка привітав з Великоднем 4200 малозабезпечених родин із Великоднем. Кожному дав паску, шовдарь і ковбаску.
А нижче подяка пенсіонерів тому таки Петьовці за те, що допоміг їм з оздоровленням.

13-а сторінка. Ще одна піар стаття про благодійність від родини Балог. Цього разу про те, як Оксана Балога роздавала подарунки в дитячих будинках. І відповідні фотографіями.

Невже Балоги настільки придуркуваті, що не розуміють однієї важливої особливості благодійності: це її анонімність. Бо якщо ти комусь хочеш допомогти, то не роби це перед камерами, бо інакше це всього лише дешева реклама.

Трохи нижче стаття про районний фестиваль дитячої творчості в Рахові. НЕ важко здогадатися, що спонсор – Петьовка.

14-а сторінка. Матеріал про те, як Іван балога працював над розвитком туристичних зв’язків з мером Ніредьгази. Поруч анонс чеського фестивалю в Ужгороді.

15-а сторінка. Інтерв’ю з тренером гандбольного клубу “Карпати» Петровським.

Остання сторінка. Короткі репортажі про фестиваль вина в Ужгороді і фестиваль бограча в Косино.

Оцінка 3 з 12-ти. Рекомендоване для прочитання: нічого.

«Європа Центр»

(російськомовне видання в два кольори, 16 сторінок. Задекларований наклад: 6500. Газета нинішнього губернатора Одещини Едуарда Матвійчука, лояльна до обласної влади).

2-3 сторінки. Розгорнутий замовний матеріал-передрук проти опозиції, а також невеличкі статті про антифашистський мітинг (з позитивом), про прийом губернатором Ледидою громадян, про те, що в Закарпатті відкриють академію мистецтв і про те, що митники провели тренінг.


4-а сторінка: розгорнутий репортаж про святкування Днів добросусідства на словацько-українському кордоні.

5-а сторінка. До Дня музеїв перелік десяти кращих музеїв Світу.

6-а сторінка. Інтервю з керівником державної міграційної служби Михайлишиним. Напевно, комусь із редакції потрібно терміново закордонний паспорт зробити.

13-а сторінка. Репортаж про те, як закарпатські русини були на якомусь засіданні в Румунії.
14-а сторінка: репортаж зі святкування перемоги в Чемпіонаті України гандбольного клубу «Карпати».

Оцінка: 2 з 12. Рекомендоване для читання: нічого.

«СЗ-ФЕСТ»

(16 сторінок. В два кольори. Задекларований наклад: 6500. Лояльна до тих, хто заплатить. Націонал-патріотична ідеологія)

2-а сторінка: замітки про звітний концерт художніх колективів Ужгородщини, про те, що солотвинці не хочуть переїжджати в побудоване для них нове сучасне селище і про обрання міс-студентство.

3-я сторінка: замітки про те, що в Ужгороді пройдуть чеські дні, про те, що область відвідала хоровичка Леся Дичко, про вшанування ветеранів в селі Оноківці (чому не в Пастілках чи Анталовцях?) і про те, що податки треба сплачувати вчасно.

4-а сторінка: автор Дзьобак якось намагається переплести дві події: самосуд над п’яним міліціонером у Франківську і відкриттям пам’ятника Липею на Міжгірщині. В результаті вийшла страшилка про те, що народ вчинить з владою те, що колись вчинили румуни з Чаушеску.
Нижче замовна джинса про те, чому Янукович кращий від Ющенка.

5-а сторінка: редактор газети Василь Ільницький розповів про свого стрика, як той воював у роки війни.

6-та сторінка: репортаж з фестивалю бограча в Косино. Автору фестиваль не сподобався.
Нижче матеріал про початок збору грибів пістряків на Міжгірщині.

11-а сторінка. Редактор Ільницький взяв інтерв’ю в адвоката Фазекоша. Звісно ж, за гроші. Ільницький задав лише три питання, але інтерв’ю вийшло на цілу газетну сторінку. Фазекош поговорити любить.

12-а сторінка: Оксана Чужа розповідає про Слов’янську книгарню в Празі, де знаходиться і багато архівних українських книг.

14-а сторінка. «Золотий Соловей» витьохкував над Середнім і літературному журналу українців Словаччини «Дукля» виповнилося 60 років.

Оцінка: 2 з 12. Рекомендовано до читання: нічого.

«Неділя»

(10 сторінок плюс 8 сторінок телепрограма. Повнокольорова обгортка. Декларують загальний наклад разом з додатками 13 тисяч. Лояльна до тих, хто заплатить)


2-а сторінка: передрук з нашого сайту про те, що у закарпатців найнижчий реальний дохід, стан здоров’я українців катастрофічний, піар Балоги на поганих дорогах.

3-я сторінка: передрук з «Української правди» про закарпатських циган, які не ходять в школу, бо рано одружуються та й батькам вигідніше, щоб малі жебрали, ніж вчилися.

4-сторінка. Проплачена джинса від влади про те, що Європа відвернулася від Тимошенко, замітки про те, що «комуналка» може подорожчати, а вчені покидають Україну.

5 сторінка: розповідь про мукачівця, який колекціонує годинники.

6-а сторінка: передрук про те, що відбувається з обличчям, коли людина старіє.

15-а сторінка: як правильно готувати спагеті.

16-а сторінка. Про остеохондроз хребта.

17-а сторінка. Юридична довідка.

Оцінка: 3 з 12. Рекомендоване для читання: про колекціонера годинників.

«РІО» (Повнокольорове видання на 24 сторінках. Задекларований наклад: 15 100. Газета Ратушняка, антибалогівська і останнім часом стала лояльною до обласної влади)

2-а сторінка: в Ужгороді почали будувати спорткомплекс для дітей, чим Закарпаття привабить туристів в літньому сезоні, знижені ціни на ліки для гіпертоніків і джинса від ректора Ващука про коледж та філіал УжНУ у Львові.

3-я сторінка: хлопчик випав з вікна 4-го поверху, а дівчинка з 5-го. Залишилися живими.
Фракція Балоги «Єдиний Центр» заблокувала виділення районам коштів на ремонт соціальних об’єктів. В Ужгороді підпалили авто судді і підприємця.

4-та сторінка: як пройде в суботу антифашистський мітинг «регіоналів» поруч з опозиційним мітингом.
Нижче джинса від влади про те, як головний опозиціонер Яценюк замість того, щоб працювати в Раді поїхав на море.

5-а сторінка: купний матеріал про те, як можна ввезти із-за кордону автомобіль і не платити за нього мито, а їздити на закордонних номерах.

6-7 сторінка: новини Ужгорода. Балога не хоче, щоб аквапарк в Ужгороді поблизу «Спартака» був добудований, бо будує його Ратушняк. Постійно травить журналістів і міліціонерів. Недолугий антифашистський захід від «регіоналів», анонси фестивалю книги і фестивалю Чехії в Ужгороді.

8-а сторінка: лист читача газети Дячука про те, чому в нас вулиці і досі носять імена різних комуністів і немає вулиць з іменами достойних закарпатців.

9-а сторінка. Інтерв’ю з нардепом Бушком про те, що потрібно зробити, щоб до нас їздили туристи.

18-а сторінка: передрук про проблеми з герпесом.

19-а сторінка: передрук про те, що потрібно робити, щоб бути щасливим.
20-а сторінка. Репортаж про міжнародний турнір «Сакура». Редактор газети «РІО» Гойс якось нескромно влупив у статтю і фотографію зі своєю фізіономією.

Оцінка: 4 з 12. Рекомендовано для читання: матеріал про ввезення автівок із-за кордону.

«Новини Закарпаття»
(Газета облради та ОДА, хоча більш лояльна до Балоги, ніж до Ледиди. 24 сторінки, із яких 4 повнокольорові. Задекларований наклад: 18 тисяч)

2-а сторінка: Віктор Балога побудує храм в Павшині, на Міжгірщині встановили пам’ятний знак опришку Лепею, зміни до обласного бюджету можливо приймуть 31 травня.

3-я сторінка. Інформація про те, що «Совине гніздо» в Ужгороді реставрувати допоможе польське місто Ярослав, хоча раніше повідомлялося, що гроші дає Євросоюз. На Свалявщині зявилися гриби, в Ужгороді на Театральній більше 200 випускників танцюватимуть вальс.
Внизу репліка про те, як в Ужгородському замку в дегустаційному залі обслуговують клієнтів. Краще б не обслуговували.
4-5-а сторінки: губернатор Ледида відвідав Ужгородський інтернат, де побудують спорткомплекс за 7 мільйонів, він також приймав громадян.
Іван Балога на дні міста Хуст роздавав відзнаки. В статті перерахували всіх, хто мав честь такі відзнаки прийняти від сонцесяйного Балоги.

6-а сторінка. Репортаж з проводу вівчарів на полонини. Поруч стаття про те, що один потяг на Київ відмінять, а інший ходитиме через день.

7-а сторінка: інтерв’ю з головою Громадської ради Харутою. Ні про що.

8-а сторінка. Олег Супруненко розповідає про те, як він з друзями на велосипеді заїхав в Угорщину і проїхав майже 300 кілометрів.

13-а сторінка. «Газдинька»: поросята подорожчали і як захистити сад від яблуневої плодожерки.

18-а сторінка: ще одна стаття про залізницю. Цього разу обурення через відміну електрички.

19-а сторінка: 16-річний ужгородець розробив робота-помічника для інвалідів. Хлопчик з маленького був кмітливим. Тепер закінчує Ужгородську спецшколу, але зовнішнє тестування здавати не буде. Хоче вчитися в Будапешті.

20-а сторінка: Письменник Фединишинець до свого 70-річчя розповідає про своє життя.

21-а сторінка: Василь Горват пише про те, як рівно 50 років тому на Закарпатті знімали сцени військових баталій для фільму «Війна і мир».

Оцінка: 5 з 12. Рекомендовано для читання: про хлопця, що зробив робота і про сцени баталій до «Війни і миру».

«Закарпатська правда»

(Газета лояльна до губернатора Ледиди та Партії регіонів.16 повнокольорових сторінок. Задекларований наклад: 24 000)

2-а сторінка. Колонка Мирослави Галас про те, що долина нарцисів на фото значно краще, ніж є насправді, майже половина закарпатців вважають себе здоровими, в Ужгороді буде ще один спорткомплекс.

3-я сторінка: чеські рятувальники гостювали у закарпатських, уряд виділив 13 мільйонів на переселенців з Солотвина, на кордоні зі Словаччиною відбулися дні добросусідства.

4-а сторінка: для закарпатських гіпертоніків ліки будуть дешевшими, у сімейній амбулаторії в Липчі буде нова машина «швидкої», джинса від центральної влади про те, що Тимошенко насправді програла в Європейському суді.

5-а сторінка: матеріал Лазорика про безробіття.
Нижче джинса від уряду про те, що податки можна знизити, але депутати їх не приймають, бо байдикують.

6-а сторінка: місто Ужгород. Площу Петефі частково закрили від автівок. В Ужгороді будуть три пляжі.

11-а сторінка: репортаж з прес-конференції про проблеми приваблення туристів на Закарпаття.

12-а сторінка: стаття про «втікача від світського режиму» Михайла Копинця, який більшість життя змушений був провести за межами України, за волю якої боровся.

Оцінка: 3 із 12. Рекомендовано до читання: хіба що про Копинця.

Сайт Нове Закарпаття

admin


За матеріалами сайт "Нове Закарпаття"

Коментарі :


18.05.2013 17:28 ЮРІЙ Дрогобич

Вітаю ВАС з Львівськоі області!Дивився по тєліку передачу виступ Тягнибока,Яценюка і Кличка - опозиціі - в Києві проти даного воровского режима.все правильно,але дивує що Яценюк каже чекати до ....2015 року,коли почнуться перевибори президента Януковича1Як кажуть з Європи,такого тупого президента,як украінський ще світ не бачив!Показували,що в КИЄВІ блатяки побили журналістку 5 го телеканалу!Показували рожі тих блатяків,копя воровскоє кодло.У них є прямий приклад з кого брати приклад - з Януковича!Всі ті які добрі мають бабки і є в партіі голубихпєтухів,ясно,що будуть захищати того безтолкового і його режим.Соромно,що ота політична курва ГАНЗІ ГЕРМАН народилася на теренах Львівськоі області....Ще раз вітаю ВАС і бажає сили духа і дружності!


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат