Чим Закарпаття влітку вабитиме туристів?

18.05.2013 09:23 ПОДІЇ

Літній туристичний сезон на Закарпатті розпочався ще 25 квітня — з цвітіння сакур. Далі теж буде на що подивитися і де відпочити, зокрема на Берегівщині, Хустщині й Ужгородщині з’явилися нові комплекси, що використовують потенціал термальних вод, тож тепер їхати за кордон на басейни немає потреби.

Про це у прес-центрі «Закарпатської правди» журналістам розповів заступник начальника головного управління з питань європейської інтеграції, зовнішньополітичних зв’язків та туризму, начальник управління з питань європейської інтеграції та туризму і курортів Олександр Марченко.

За його словами, щоб зорієнтувати людей на рекреаційному ринку, цього року випустили двомовне (російською й англійською) видання, де окреслені всі туристичні маршрути краю, та путівник «Закарпаття запрошує на відпочинок». Чиновник запевнив також, що вартість послуг цього року збереглася на рівні торішніх і ціна відповідає якості: маємо об’єкти, які пропонують до 100 додаткових послуг. Словом, область готова прийняти туристів (оздоровниці краю розраховані на понад 20 тисяч ліжко-місць одночасно).

Але є одна величезна проблема — до нас важко дістатися. «Автошляхи не відповідають вимогам, хоча зараз уже щось робиться. З залізничним сполученням теж маємо купу негараздів і поки до наших пропозицій «Укрзалізниця» не дослухається. Наприклад, на Травневі свята квиток із Києва до Ужгорода неможливо було дістати, незважаючи на додаткові потяги», — каже Олександр Марченко.

Попри негаразди, які можуть відштовхувати туристів, Олександр Іполитович наголосив: Закарпаття має чудовий туристичний потенціал, адже 60 % мінеральних джерел зосереджено у нас, екологія найкраща саме тут. Однак є ще одна проблема — навколишня засміченість. Щоб не залишати пластикові пляшки після відпочинку на природі, не скидати непотріб у річки, потрібні тільки загальна культура й небайдужість краян. А туристи дуже звертають увагу на такі речі.

Ще про розвиток закарпатського туризму читайте в інтерв’ю з депутатом Верховної Ради, головою підкомітету з туризму Іваном Бушком у статті "Для чого варто приїхати в Закарпаття".

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат