Фракція Єдиного Центру залишила закарпатців без додаткових 170 млн грн.

admin 17.05.2013 14:50 ПОДІЇ

У п’ятницю, 17 травня, на першому пленарному засіданні ХIV сесії Закарпатської обласної ради депутати розглядали питання внесення змін до обласного бюджету. Мова йшла про розподіл більш ніж 170 млн грн. вільних залишків, які ще   першого січня цього року лежали на рахунках рад різного рівня: від обласної до сільських та селищних.

Усі ці кошти планувалося за принципом формульних розрахунків (залежно від кількості населення) розділити між районами та містами краю. Однак фракція Єдиного Центру, переслідуючи виключно політичні інтереси та не задумуючись над наслідками своїх дій, демонстративно не проголосувала за прийняття оновленого бюджету.
- Фракція ЄЦ щойно позбавила закарпатців ремонту дитячих садків, шкіл та лікарень, - заявив одразу після голосування голова Закарпатської ОДА та Закарпатської обласної організації Партії регіонів Олександр Ледида.
Своє рішення не голосувати за прийняття оновленого бюджету єцівці пояснили ніби то політичним принципом розподілу коштів між тими чи іншими об’єктами. Тоді їхній же ж однопартієць, голова Ужгородської районної ради Михайло Фединець запропонував просто пропорційно (тобто за допомогою формульних розрахунків) розподілити гроші між районами і дозволити владі на місцях визначитися із об’єктами, на які ці гроші будуть спрямовані. Фракція Партії регіонів погодилася на такий сценарій, однак представники Єдиного Центру пропозицію свого колеги з районної ради не підтримали і бюджет так і не дочекався змін.
Наразі планується, що оновлений бюджет таки затвердять на другому пленарному засіданні сесії, яке відбудеться аж 31 травня. А тим часом більше мільйона жителів найзахіднішого регіону країни уже вкотре залишаться без таких необхідних коштів. Зараз через затримку із фінансуванням в області під загрозою знаходиться цілий ряд важливих соціальних об’єктів. В тому числі і завершення будівництва хірургічного корпусу в обласній лікарні імені Новака, не кажучи вже про десятки дошкільних навчальних закладів та шкіл, у яких дітям доводиться вчитися у непристосованих для цього умовах.

Прес-служба Закарпатської обласної організації Партії регіонів

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат