Доброго ранку, любі читачі! (+ ВІДЕО)

Rionews 26.04.2013 07:00 ПОДІЇ

Сьогодні п’ятниця, 26 квітня. Нехай всі рішення приймаються з легкої руки, а день буде багатим на сюрпризи. Не змушуйте себе працювати понад міру, релаксуйте з улюбленою кавою й плануйте майбутні вихідні. Вдалої п’ятниці й корисних справ сьогодні!

Цитата дня: Учора ввечері він думав, що все-таки шанс у нього є. Учора ввечері було можливо все. Біда "вчорашнього вечора" полягає в тому, що за ним завжди слідує "сьогоднішній ранок".     (Террі Пратчетт "Дрібні боги")

Сьогодні температура повітря + 22, +26. В Ужгороді ясна погода спостерігатиметься протягом усього дня. Без опадів. Народний прогноз погоди
: 26 квітня відзначається день пам'яті святої мучениці Фомаїди Єгипетської. У народі Фомаїда вважається приборкувачкою пристрастей. Наші пращури спостерігали за виділенням березового соку: якщо у берези було багато соку, вважалось, що літо буде дощовим. У цей час з'являються перші весняні квіти (при теплій весні з'являються раніше), зеленіє малина.


За православним календарем 26 квітня ІМЕНИНИ відзначають Артамон (Артемон), Георгій, Дмитро (Димитрий), Елевферий, Зоил, Крискент, Мартирий, Марфа, Феодосій і Фомаида.


Сьогодні також:
  ООН: Всесвітній день інтелектуальної власності (затверджений Генеральною Асамблеєю Всесвітньої організації інтелектуальної власності)
[ред.]Національні
•   Танзанія: день злуки
•   Республіка Марій Ел: день національного героя
•   Росія: день пам'яті загиблих в радіаційних аваріях і катастрофах
•   Україна: день Чорнобиля
•   Ізраїль: день пам'яті воїнів
•   США: день професійного секретаря



Цей день в історії

1840 — з друку вийшло перше видання «Кобзаря» Тараса Шевченка.
1848 — Весна народів: повстанські війська в Польщі відмовились скласти зброю і демобілізуватись.
1860 — в Канаді створено батальйон волонтерської міліції, який в майбутньому став першим полком канадської регулярної армії

Що сьогодні і на вихідних буде в Ужгороді та краї?

«Юність»
27, 28 квітня — змагання з танцювального спорту «Uzhgorod Open 2013».

Ужгород (пл. Театральна), Мукачево (пл. Миру)
Щонеділі — безкоштовні відкриті екскурсії містом. Поч. о 14.00.

Ужгород, коференц-зал готелю «Унгварський»
27 квітня — конференція на тему «Твіттера» та соціальних сервісів «Ужтвівент».

Облмуздрамтеатр
28 квітня — «Пригоди в Карпатах». Поч. о 12.00. «Пограбування опівночі». Поч. о 18.00.

«Бавка» (пл. Театральна)
28 квітня — «Кішки-мишки та сиру трішки» (Д. Урбан). Поч. об 11.00 та 13.00.

«Меделін», пл. Шандора Петефі, 5 (2-й поверх)
27 квітня — літературний вечір «КВУНТ». Поч. о 18.00.


Художній музей імені Бокшая
До 5 травня — виставка «Графічне мистецтво Закарпаття ХХ століття».
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

«Доміон»
До 2 травня — «ОЗ: Великий та   могутній». Поч. о 12.00, 14.10, 18.30 та 20.40. «Кохання — це все, що тобі потрібно». Поч. о 16.20 та 22.50.

Філармонія
До 25 квітня — Міжнародний фестиваль «Музика без кордонів».


Галерея «Ужгород»  
Ретроспективна виставка Одарки Долгош
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок.


Закарпатський музей народної архітектури та побуту (вул. Капітульна, 33а)
Персональна виставка Марії Яцьків (вишивка хрестиком).
Виставка графіки Інни Осадчої та Наталії Угрин.
Постійно діючі експозиції та виставки.
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 9.00 до 17.00, експозиції —   з 9.00 до 17.00.

Мистецький кафе-клуб «Під замком» (вул. Ольбрахта)
Постййно діюча виставка робіт Петра Шолтеса, члена закарпатської організації Спілки художників України.

Меморіальний будинок-музей народного художника України Ф. Манайла (Ужгород, вул. Другетів, 74)
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 10.00 до 17.00 щодня, крім неділі й понеділка.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Тимчасова виставка «Містичне число 9 у житті та творчості Арпада Філепа» з нагоди 150-річчя від дня народження угорського поета, письменника, драматурга, музиканта.
Експозиція з історії Ужгорода та Ужгородського замку «Древній замок над Ужем».
Експозиція з історії духовної культури на Закарпатті.
Виставка холодної та вогнепальної зброї ХVІ — початку ХХ ст. з фондової колекції музею.
Експозиція меморіальної кімнати Президента Карпатської України Августина Волошина.
Виставка народних музичних інструментів Закарпаття.
Виставка народного одягу Закарпаття.
Виставка стародруків та ікон VIII — початку XX ст.
Фотовиставка «Меморіальні та пам’ятні місця А. Волошина в Ужгороді та Закарпатській області».
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.  

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.



Що обіцяють зірки?

Овен. У першій половині дня вам не варто перейматися через дрібниці. Оточуючі люди можуть проявляти ворожість і агресію, намагайтеся уникати конфліктів. Робочу діяльність краще звести до перегляду документації і розібратися з накопиченою рутиною. Вечір варто присвятити спілкуванню з близькими друзями в душевній атмосфері..
Телець. Перша половина дня буде насичена важливими подіями. Обачно ставтеся до авантюрних пропозицій та ризикованих операцій. Сьогодні людина з вашого минулого може зробити вигідне і перспективне капіталовкладення для вас. Вечір краще присвятити романтиці і коханню. Самотні Тельці можуть зустріти свою половинку.
Близнюки. День буде складним і виснажливим. Вам слід звернути увагу на своє самопочуття. Щоб уникнути загострення хронічних захворювань, сходіть до лікаря. Увечері до вас можуть заглянути гості, тому, щоб не впасти в бруд обличчям, зробіть прибирання і поповніть запас продуктів у холодильнику.
Рак. Перша половина дня буде особливо вдалою для вирішення різних питань із бюрократичними інстанціями. Сьогодні ви користуватиметеся особливою популярністю у протилежної статі. Одягніться яскраво, адже перше враження можна справити лише один раз. Увечері варто вирушити до респектабельного ресторану з коханою людиною.
Лев День буде насичений різними перешкодами на шляху до головних цілей. Відмовившись від амбіцій, ви зможете подолати всі труднощі і уникнути конфліктів. За вашою поведінкою спостерігатиме впливова людина, тому проявляйте стриманість у спілкуванні. Увечері ви можете зміцнити ділові зв'язки з партнерами, якщо запропонуєте спільний відпочинок.
Діва.У першій половині дня вас може охопити лінь і меланхолія. Не варто займатися рутинною роботою, краще постарайтеся знайти привід, щоб раніше звільнитися. Найбільш вдалий час для оновлення гардероба. Увечері краще вирушити на пошуки пригод - ваш партнер потребує розваг. Самотні Діви будуть у центрі уваги протилежної статі.
ТерезиСьогодні вам не слід нікуди поспішати і панікувати. Якщо ви спізнюєтеся - значить це знак, щоб відмовитися від задуманого. Слухайте свою інтуїцію, щоб вибрати правильний шлях вирішення проблем. Ваші конкуренти і недоброзичливці спробують вибити з рівноваги, не вступайте в конфлікти. Вечір варто провести серед друзів і розслабитися, алкогольні напої в помірній кількості можуть зняти стрес..
СкорпіонПерша половина дня принесе важливі вісті, які можуть змінити ваше життя. Прихильність з боку впливової людини може істотно підвищити ваш соціальний статус у суспільстві. Довіряйте тільки своїй інтуїції, і тоді ви опинитеся на вершині слави. Незважаючи на втому, не варто відмовлятися ввечері від галасливих розваг, вам потрібні нові враження, щоб наповнитися позитивними емоціями
Стрілець. Ранок буде важким - занепад сил дасть про себе знати. Намагайтеся не провокувати конфлікти на роботі, відмовившись від боротьби за справедливість. Ваші емоції можуть нашкодити прийняттю вірних рішень, тому намагайтеся мислити раціонально. Увечері ви можете спровокувати ревнощі з боку коханої людини. Спробуйте перевести конфліктну ситуацію в жарт, щоб уникнути скандалу.
Козеріг У першій половині дня на вас чекають важливі переговори. Щоб досягти потрібного вам результату, проявіть наполегливість і педантичність. Ваші досягнення будуть відмічені впливовою людиною, яка запропонує вигідну угоду. Проявивши рішучість у переговорах, вам вдасться схилити опонентів на свою сторону. Вечір краще провести в романтичній атмосфері з коханою людиною, насолоджуючись приємною музикою або фільмом.
Водолій. Вранці зміна настрою і ваша надмірна емоційність може призвести до побутових конфліктів. Визнавши свою неправоту, вам вдасться уникнути серйозної сварки. Сьогодні не варто вести важливих переговорів, ваші емоції можуть зіпсувати всю виконану роботу. Вечір краще присвятити самотності і відновленню сил. Розслаблюючий масаж і ванна з арома-маслами підуть на користь відновленню нервової системи. Займіться духовними практиками або медитаціями.
Риби Вранці ваше емоційне збудження може спричинити побутові конфлікти. Намагайтеся уникати скандалів із сусідами, інакше можуть виникнути ускладнення. На роботі не варто звертати увагу на недоліки своїх колег, інакше ви можете нажити нового ворога. Вечір підходить для галасливих і веселих розваг. Підняти настрій допоможе компанія старих друзів і гарна музика.



А зараз — усміхніться :)


- Ах! Яка собачка! ! Сю-сю-сю. Ти моя маленька, така файна. Скільки коштує?
- Десять тисяч гривень.
- За цей смердючий шерстяний мішок з блохами?!


- Ох... Коли я згадую про неї, голову відвідують безглузді думки, серце починається радісно битися, на обличчі з`являється якась надія і дурнувата посмішка, а очі світяться щастям...
- Оооо, і хто ж вона???
- Пятниця!


На травневі свята населення країни поділиться на два табори. Одні будуть садити картоплю, інші - печінку.

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат