Кожен десятий закарпатець долучився до весняного благоустрою впродовж тижня

20.04.2013 18:32 ПОДІЇ

В області пройшов суботник.

Про це свідчать оперативні дані. Також, за підрахунками, на 13.00 тільки під час суботнього прибирання в населених пунктах краю зібрано та частково вивезено 3230 м. куб. сміття.

Майже півтисячі держслужбовців обласних управлінь упродовж кількох годин прибирали сміття та обрізали дерева на території Боздоського парку в Ужгороді. Багато людей на суботник прийшли з родинами – прибирали всі: і діти, й дорослі.

Як результат – купи зібраного сміття, сухого гілля, сотні мішків пластикових пляшок, обгорток та торішнього листя. Тепер робота – за міською владою. Завдання ужгородських комунальних служб: якнайшвидше вивезти зібране сміття з території зелених зон.

Озеленення та прибирання триває також на території обласного центру. Жителі міста приводять до ладу подвір’я власних будинків, території підприємств, дитячі майданчики, сквери, набережні та береги річки Уж.

Окрему увагу в області приділяють й очищенню придорожніх зон. До прикладу, уздовж об’їзної траси навколо Ужгорода на узбіччях можна помітити сотні мішків із сміттям.

Керівник області Олександр Ледида проконтролював організацію суботника на території спорткомплексу Юність та у Боздоському парку. Також очільник краю долучився до озеленення парку у с. Великі Геївці, що на Ужгородщині. Тут працівники райдержадміністрації та селяни прибирали територію та висаджували хвойні дерева:

– Минулоріч на території цього старовинного парку придбано дві будівлі – у них плануємо розмістити сільську раду та місцевий садочок. До того ж, на території цього парку ростуть унікальні старовинні дерева. Тож цю територію для благоустрою ми обрали не випадково, - розповів голова Ужгородської РДА Віктор Ледіда.

– Традиція весняних суботників для закарпатців не нова – жителі краю традиційно влаштовують велике прибирання до Великодніх свят. І, знаєте, я так чи інакше причетний до організації таких акцій уже багато років поспіль, але те, що побачив сьогодні, мене приємно здивувало. Такої кількості ентузіастів, які із завзяттям взялися до справи благоустрою рідного краю, ще не було. Тож хочу щиро подякувати кожному, хто не залишився осторонь, - резюмував Олександр Ледида.

Прес-центр ОДА

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат