Берегівські роми   знайшли в лісі маля «чупакабри»

Василь Козак 20.04.2013 16:40 ПОДІЇ

 

Об’єктом дослідження працівників відділу ветеринарної медицини Берегівського району стала незвичайна тварина, яку місцеві роми знайшли в лісі й намагалися продати як породистого цуцика.

Покупець (також мешканець табору) приніс цуценя «на експертизу» до ветеринарів, припустивши, що це дитинча так званої чупакабри (невідомого хижака, який тероризує місцевих селян, вбиваючи курей, качок, кролів і т. ін.). Тут «чупакабру» вдалося ідентифікувати.
— Принесена тварина — це цуценя єнотоподібного собаки, — повідомив редакції ветеринарний лікар Ласло Чех. — Звичний її ареал — Китай, Японія, Приамур’я. У середині минулого століття тварину привезли і в європейську частину колишнього СРСР, де вона добре прижилася. Правда, на Закарпатті єнотоподібних собак до цього не бачили, проте вони з’являлися на території Угорщини, наприклад, у Ніредьгазі, що по сусідству з нашою областю.

Найцікавіше те, що один із працівників районного відділу ветеринарної медицини недавно також постраждав від «чупакабри» — невідома тварина пробралася в його двір і, розірвавши дротяні дверцята на клітках, загризла кроликів. Так ось, за словами ветеринара, шерсть принесеного ромами цуценяти єнотоподібного собаки дуже нагадує шерсть дорослого хижака, залишену ним на паркані й клітках. Невже таємницю чупакабри вдалося розкрити?

Після ідентифікації цуценя єнотоподібного собаки віддали ромам.

Василь Козак

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат