Доброго ранку, любі читачі! (+ ВІДЕО)

Rionews, фото Е. Гурницької 19.04.2013 07:00 ПОДІЇ

Сьогодні п’ятниця, 19 квітня. Нехай ваш ранок буде гармонійним і радісним, адже попереду ще багато справ. Активно завершуйте робочий тиждень, плануйте релаксуючі вихідні, і нехай ніщо не завадить вашим бажанням. Успішної п’ятниці!

Цитата дня:   У всякого божевілля є своя логіка.   (В. Шекспір)


Сьогодні в Ужгороді температура повітря + 18, +21. В цей день небо буде ясним до самого пізнього вечора. Без опадів.
Народний прогноз погоди
: У цей день вшановується пам'ять святого преподобного Євтихія, архієпископа Константинопольського. У народі святого Євтихія називали Тихим, оскільки погоду у цей день частіше за все бувала саме такою. Коли видавався і справді тихий день, то селяни примітили: "Це - до врожаю ранніх хлібів".
.


За православним календарем 19 квітня ІМЕНИНИ відзначають Архилий, Аффоний, Григорій, Євтихій (Евтихей, Евтих, Евтух), Веремій (Иеремия, Ярема), Іван (Іоанн), Методій, Павло, Платонида, Севастіан (Севастиан), Серпапион (Сарапион) і Яків (Иаков).


Цей день в історії

1563 — В Москві почала працювати друкарня Івана Федоровича.
1713 — Імператор Священної Римської Імперії Карл VI Габсбург встановлює своєю т. зв. «Прагматичною санкцією» неподільність володінь Габсбургів та запроваджує право на спадковість по жіночій лінії для дому Габсбургів.
1775 — Битви при Лексингтоні і Конкорді, початок війни за незалежність США


Що сьогодні і на вихідних буде в Ужгороді та краї?

Художній музей імені Бокшая
До 5 травня — виставка «Графічне мистецтво Закарпаття ХХ століття».
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

«Доміон»
До 25 квітня — «ОЗ: Великий та   могутній». Поч. о 12.00, 14.20 та 18.30. «Даю рік»  
Поч. о 16.40 та 22.50. «Кохання – це все, що тобі потрібно». Поч. о 20.50.

Облмуздрамтеатр
21 квітня — «Мауглі». Поч. о 12.00. Любовна драма з прибамбасами «Meine liеbe Віра» (О. Гаврош). Поч. о 18.00.

«Бавка» (пл. Театральна)
20 квітня — показ найдорожчої та найкреативнішої реклами. Поч. о 19.00.
21 квітня — «Про Янка-дурня, чорта і сиротинку Марисю». Зі скриньки слов’янських казок з мотивами пісень і вертепних   діянь для дітей шкільного віку (О. Жюгжда). Поч. об 11.00 та 13.00.


Філармонія
До 25 квітня — Міжнародний фестиваль «Музика без кордонів».
22 квітня — концерт джазового гурту «Art Prestige» Івано-Франківської обласної філармонії. Керівник Арсен Бучинський, солістка Наталія Шевченко (вокал) Поч. о 18.00.

Ужгород (пл. Театральна), Мукачево (пл. Миру)
Щонеділі — безкоштовні відкриті екскурсії містом. Поч. о 14.00.


Галерея «Ужгород»  
Ретроспективна виставка Одарки Долгош
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок.

Ужгород, вул. Швабська, 25а (магазин «Зооманія»)
14—21 квітня — виставка екзотичних птахів, декоративних гризунів, декоративних павуків, мармурових тарганів, гігантського равлика Ахатина, пітона. Відкриття 14 квітня об 11.00.  

«Галерея Ілько» (вул. Кошицька, 28)
Ювілейна виставка заслуженого художника України Івана Ілька.
21 квітня — концерт чеського гурту «DVA» «Voice Proudly Presents».Поч. о 20.00.
23 квітня — презентація другого альбому гурту Rock-H «Отава». Поч. о 20.00.



Закарпатський музей народної архітектури та побуту (вул. Капітульна, 33а)
Персональна виставка Марії Яцьків (вишивка хрестиком).
Виставка графіки Інни Осадчої та Наталії Угрин.
Постійно діючі експозиції та виставки.
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 9.00 до 17.00, експозиції —   з 9.00 до 17.00.

Обласний будинок профспілок (вул. Руська, 3)
До 22 квітня — виставка природної макрофотографії «Краса паралельного світу».

Ужгород, вул. Кошицька, 28
Ювілейна ретроспективна виставка заслуженого художника України Івана Ілька.

Мистецький кафе-клуб «Під замком» (вул. Ольбрахта)
Постййно діюча виставка робіт Петра Шолтеса, члена закарпатської організації Спілки художників України.

Меморіальний будинок-музей народного художника України Ф. Манайла (Ужгород, вул. Другетів, 74)
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 10.00 до 17.00 щодня, крім неділі й понеділка.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Тимчасова виставка «Містичне число 9 у житті та творчості Арпада Філепа» з нагоди 150-річчя від дня народження угорського поета, письменника, драматурга, музиканта.
Експозиція з історії Ужгорода та Ужгородського замку «Древній замок над Ужем».
Експозиція з історії духовної культури на Закарпатті.
Виставка холодної та вогнепальної зброї ХVІ — початку ХХ ст. з фондової колекції музею.
Експозиція меморіальної кімнати Президента Карпатської України Августина Волошина.
Виставка народних музичних інструментів Закарпаття.
Виставка народного одягу Закарпаття.
Виставка стародруків та ікон VIII — початку XX ст.
Фотовиставка «Меморіальні та пам’ятні місця А. Волошина в Ужгороді та Закарпатській області».
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.  

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.



Що обіцяють зірки?

Овен. Сьогодні дивним чином ваше життя і ставлення до нього може змінитися. Працюйте над тим, щоб те, що ви заклали в недавньому минулому, почало розвиватися в якісному напрямку. А тому вам не завадить інформація про можливість залучення додаткових ресурсів. Будьте уважні в дрібницях. Не припускайтеся помилок.
Телець. Сьогодні ви можете отримати дуже цінний досвід. А тому постарайтеся витягнути з нього максимум для себе. Люди і події навколо вас створюють певний настрій, який варто використовувати для усвідомлення тих істин, які вам необхідні для рішучого ривка вперед. Не варто боятися себе і своїх реакцій. Будьте собою.
Близнюки. Цей день принесе вам чимало сприятливих можливостей. Постарайтеся не чіплятися за старе. Чудовий день для тих, хто прагне творення і розкриття потенціалу, закладеного природою - чи то в вас, чи в комусь із ваших близьких. Не соромтеся бути тим, ким створила вас природа. Це необхідний етап розвитку.
Рак. Сьогодні ви дивним чином відчуєте, як бажане може з легкістю стати реальним. Просто подумайте про те, як інколи цікаво складається ваше життя. Цілком імовірно, що нова удача - це ще одне випробування, захоплююча подорож. А тому не варто розслаблятися завчасно. Будьте пильні.
Лев Сьогодні вам варто більше часу приділити зустрічам і спілкуванню з іншими людьми. Не варто замикатися в собі і своєму світі. Крім вашого затишного царства існує ще й зовнішній світ, який чекає на вашу безпосередню участь. Не варто забувати про те, що іноді простіше сказати «Так!» і прийняти виклик, ніж потім все життя шкодувати, що ви цього не зробили.
Діва. Постарайтеся не перебільшувати ступеня довіри, аванс якої ви вже отримали. Цілком імовірно, що це черговий етап випробування, можливо навіть найважливіший. А тому не поспішайте розслаблятися. Просто робіть те, що у вас найкраще виходить, і не лінуйтеся робити це ще краще. Дивуйте інших своїм кругозором.
Терези Сьогодні вам варто заглянути всередину себе і подумати про те, що вас змушує щоразу натикатися на одні й ті ж самі граблі. Цілком імовірно, що таким чином ви просто караєте себе. А тому не полінуйтеся розібратися в прихованих мотивах ваших вчинків. Немає жодної ситуації, яка повторилася б двічі або тричі за принципом простого збігу.
Скорпіон Сьогодні вам не варто перенапружуватися. Відпустіть ситуацію. Не думайте про те, що принесе вам завтрашній день. Увечері краще за все розслабитися. Постарайтеся провести час в приємній компанії. Вам це необхідно, особливо враховуючи той факт, що ви це заслужили.
Стрілець. Яскравий період для тих, хто прагне взаємності у стосунках - як особистих, так і ділових. Зараз настав той час, коли ви починаєте дуже тонко відчувати. І це не просто так. Будьте впевнені в тих, хто вас любить. Не варто пересичуватися самобичуванням. Вислухайте думку іншого - це може бути корисно.
Козеріг Постарайтеся не випускати з виду тих подій, які так чи інакше пов'язані з вашим дійсним наміром. Якщо ви бажаєте влади - ви побачите ситуації прояву влади. Залежно від того, який вони матимуть контекст - ви зрозумієте природу своїх намірів. Не варто уподібнюватися до тварини, яка не здатна мислити тверезо. Усвідомлено керуйте своїм життям.
Водолій. Цей день вас здивує і додасть впевненості у завтрашньому дні. Інколи буває корисно почитати газети і подивитися новини. Дізнаючись багато нової інформації, ви можете з її потоку виловити саме те, чого ви наразі потребували. Не варто ігнорувати правила. Вони необхідні, адже вони створюють порядок і гармонію в нашому з вами житті.
Риби Сьогодні вам варто придивитися до тих людей, які, наче метелики, летять на все яскраве й блискуче. У поведінці цих людей чимало мудрості. Адже з одного боку, вони нас вчать природно проявляти себе і свої емоції. А з іншого - показують всю безглуздість сліпої віри без аналізу ситуації з боку. Дивіться на них і вчиться. Бо часом бути учнем безпечніше, ніж учителем.




А зараз — усміхніться :)


- Рівненська АЕС анітрохи не шкодить довколишньому середовищу, - запевнив журналістів здоровезний буряк, доїдаючи кобилу.


- Що таке максимум інформації при мінімумі витрат?
- Міні-спідниця!


На лавочці в парку сидить молодий хлопець і нервово поглядає на свій наручний годинник. До нього підсаджується інший, дістає термос, бутерброди і запитує:
- Що вперше на побаченні? Їжею навіть не запасся ...

Rionews, фото Е. Гурницької

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат