75 підприємств Хустщини митне оформлення здійснюватимуть на новому терміналі

admin 19.04.2013 14:03 ПОДІЇ

Наступної середи (24.04.13) у закарпатському містечку Хуст запрацює новостворений підрозділ Чопської митниці Міндоходів України – сектор митного оформлення митного поста «Виноградів»

Відтак, 75 суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності Хустщини зможуть швидко та комфортно скористатися послугами сучасного вантажного терміналу,   територія якого у понад один гектар дозволяє одночасно розмістити до 50 великогабаритних транспортних засобів.
Вчора (18.04.13) начальник Чопської митниці Олександр Похилько разом з керівником Хустського райдержадміністрації Дмитром Маді та представником «Терміналу-2004» Олександром Сосулою відвідали новостворений сектор та проінспектували його підготовку до роботи. З боку власників терміналу залишилося підключити телефонний зв'язок, забезпечити інспекторів оргтехнікою та підвести телекомунікаційний канал зв’язку. Це надасть можливість підприємствам надавати документи в електронному вигляді   та значно скорочувати час митного оформлення товарів.
Олександр Сосула попросив посприяти районну владу щодо розташування на терміналі представників державних служб: санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного та екологічного контролю. Нагадаємо, що з кінця 2011 року попередній документальний контроль та повноваження суміжних служб у пунктах пропуску здійснюють митники. Однак, керівники зазначених служб не поспішають переміщувати своїх підлеглих із кордону у сервізні зони внутрішніх підрозділів для виконання своїх функцій.
У Хустському регіоні наразі працюють 9 підприємств, які оформляються в режимі експорту, зокрема, деревообробної, хімічної та харчової промисловості. Тож тепер фірми з виготовлення пиломатеріалів, ТОВ «Шаянські мінеральні води», «Закарпатський цеолітовий завод», «Хустська фабрика фетрових головних уборів», завод з видобутку щебеню оформлятимуться на десятки кілометрів ближче від переїздів до м.Виноградів. Також   чопські інспектори проводитимуть митне оформлення вантажів в режимі імпорту. Серед потужних імпортерів, акредитованих у цьому регіоні - це   ПАТ «Хустський кар’єр” (запчастини, навантажувачі), ТОВ «Колор   Стар» (апретуючі хімічні засоби), ТзОВ «ТІМ LTD» (поверхнево-активні засоби), ДП «Албіон Гроуп» (частини басейнів), ФО-П Довжанин (цитрусові) та ПП «Автомех» (автонавантажувачі, екскаватори).
Як розповів також присутній начальник м/п «Виноградів» Валерій Бровді, з початку 2013 року працівники підрозділу оформили майже три тисячі митних декларацій та перерахували до бюджету 10,3 млн.грн.
Керівник району Дмитро Маді зазначив, що відкриття цього сектору зробить Хустщину привабливішою в очах інвесторів і сприятиме розвитку економіки. А митний генерал запевнив, що інспектори докладуть усіх зусиль, щоб суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності працювалося комфортніше.

Прес-служба Чопської   митниці

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат