Доброго ранку, любі читачі! (+ ВІДЕО)

Rionews, фото Е. Гурницької 18.04.2013 07:00 ПОДІЇ

На календарі четвер, 18 квітня. Коли тиждень вражає своїм шаленим темпом, намагайтеся хоча б зранку приділяти кілька важливих митей для себе. Нехай буде смачною й ароматною улюблена кава, а речі й люди навколо – приємними і бажаними. Успішного четверга й корисних справ сьогодні!

Цитата дня:   Весна - це така пора року, коли дуже добре починати щось нове.   (Харукі Муракамі)

Сьогодні в Ужгороді температура повітря + 18, +20. Увесь день утримається ясна погода. Без опадів.
Народний прогноз погоди
: 18 квітня вшановується пам'ять святого мученика Феодула, читця. У народі святого називали Федул Вітренник: "Прийшов Федул - тепляк подув". Якщо у цей день була негода, то говорили: "Федул губи надув". До цього часу ще ймовірні морози, але після Федула влада зими вже втрачена на довгий час. У цей день приходить перше справжнє тепло і прокидаються цвіркуни.


За православним календарем 18 квітня ІМЕНИНИ відзначають Агапофод, Георгій (Єгор, Юрій), Дидим, Зинон, Іов, Ипомон, Клавдиан, Марко, Микола, Платон, Пуплий (Поплий, Публий), Семен (Симеон), Федора (Феодора), Феодул (Феодул), Феона, Ферм і Форвин.


Сьогодні також:


  ООН: Міжнародний день пам'яток і визначних місць
  Україна: День пам'яток історії та культури



Цей день в історії

1902 — Данія стала першою країною, у якій відбитки пальців стали використовуватися для встановлення особи злочинців.
1906 — Американське місто Сан-Франциско зазнало великих пошкоджень через землетрус. Загинуло 700 чоловік, 250 000 залишилися без притулку. Зруйновано 28 000 будівель.
1909 — Ватикан канонізував Жанну д'Арк.



Що сьогодні і на вихідних буде в Ужгороді та краї?

Філармонія
До 25 квітня — Міжнародний фестиваль «Музика без кордонів».
18 квітня — концерт органної музики. Грає лауреат міжнародних конкурсів Лука Массалья (орган, Італія).У програмі твори Й. С. Баха, саундтреки   А. П’яццоли, Е. Морріконе,   У. Уолтона. Поч. о 18.00.

Галерея «Ужгород»  
Ретроспективна виставка Одарки Долгош
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок.

Ужгород, вул. Швабська, 25а (магазин «Зооманія»)
14—21 квітня — виставка екзотичних птахів, декоративних гризунів, декоративних павуків, мармурових тарганів, гігантського равлика Ахатина, пітона. Відкриття 14 квітня об 11.00.  

«Галерея Ілько» (вул. Кошицька, 28)
Ювілейна виставка заслуженого художника України Івана Ілька.


Художній музей імені Бокшая
До 5 травня — виставка «Графічне мистецтво Закарпаття ХХ століття».
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

«Доміон»
До 18 квітня — «Даю рік». Поч. о 17.00,   20.30 та 22.20. «Сімейка Крудсів»
Поч. о 12.00, 13.40, 15.20 та 18.50.

Закарпатський музей народної архітектури та побуту (вул. Капітульна, 33а)
Персональна виставка Марії Яцьків (вишивка хрестиком).
Виставка графіки Інни Осадчої та Наталії Угрин.
Постійно діючі експозиції та виставки.
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 9.00 до 17.00, експозиції —   з 9.00 до 17.00.

Обласний будинок профспілок (вул. Руська, 3)
До 22 квітня — виставка природної макрофотографії «Краса паралельного світу».

Ужгород, вул. Кошицька, 28
Ювілейна ретроспективна виставка заслуженого художника України Івана Ілька.

Мистецький кафе-клуб «Під замком» (вул. Ольбрахта)
Постййно діюча виставка робіт Петра Шолтеса, члена закарпатської організації Спілки художників України.

Меморіальний будинок-музей народного художника України Ф. Манайла (Ужгород, вул. Другетів, 74)
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 10.00 до 17.00 щодня, крім неділі й понеділка.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Тимчасова виставка «Містичне число 9 у житті та творчості Арпада Філепа» з нагоди 150-річчя від дня народження угорського поета, письменника, драматурга, музиканта.
Експозиція з історії Ужгорода та Ужгородського замку «Древній замок над Ужем».
Експозиція з історії духовної культури на Закарпатті.
Виставка холодної та вогнепальної зброї ХVІ — початку ХХ ст. з фондової колекції музею.
Експозиція меморіальної кімнати Президента Карпатської України Августина Волошина.
Виставка народних музичних інструментів Закарпаття.
Виставка народного одягу Закарпаття.
Виставка стародруків та ікон VIII — початку XX ст.
Фотовиставка «Меморіальні та пам’ятні місця А. Волошина в Ужгороді та Закарпатській області».
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.  

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.



Що обіцяють зірки?

Овен. Сьогодні вам варто приділити увагу тим справам, які давно були відкладені «на потім», але це «потім», на жаль так і не настало. Поверніться трохи в минуле і подумайте, що ви досі не зробили, що вас утримує. Цей день вас здивує своїми можливостями, особливо в плані розкриття себе і свого потенціалу. Не поспішайте з прийняттям важливого рішення. Обміркуйте все добре.
Телець. Сьогодні вам варто зайнятися собою і своїм самопочуттям. Часом соматичні симптоми деяких хвороб можуть нас дуже лякати. Хоча насправді багато чого залежить від вашої здатності керувати своїм настроєм, своїми емоціями, своїми реакціями. Постарайтеся у важливих для вас ситуаціях, які виходять з-під вашого контролю, подивитися на ситуацію начебто з боку. І тоді вам стане чітко і зрозуміло, як поводитися далі.
Близнюки. Цей день принесе вам як радісні, так і трохи сумні події. Що б там не було, постарайтеся не втрачати присутність духу. Саме віра в себе, в людей, в свою мету вселяє нам тверду впевненість, достатню для отримання бажаного результату. Батьки можуть забрати трохи вашого часу. Не варто їх від себе відштовхувати. Зберігайте рівновагу.
Рак. Вам варто сьогодні привести в порядок свої думки, папери, справи. Це день планування. Намітив собі найближчі плани, подумайте про відпустку або навпаки - про бажані кар'єрні звершення. Постарайтеся не перебільшувати ступеня тих проблем, які зараз існують. Насправді ніхто не знає, хто і яким чином їх зможе вирішити. Вас не має лякати те, що неминуче, бо страх - це лише мотив до дії, який спонукає. Нехай же він буде усвідомленим.
Лев Не переймайтеся через дрібниці. Постарайтеся тримати у фокусі все, що ви запланували на сьогодні. У вас вистачить внутрішньої енергії, щоб впоратися з тим напруженням, яке ви сьогодні відчуєте. Попросіть підтримки у друзів або просто постарайтеся періодично відключатися від інтенсивної діяльності.
Діва. Цей день гарно підходить для тих, то прагне реалізації поставлених і вже не раз озвучених цілей. Вам варто більше часу приділити собі і тим людям, які поруч із вами. Не варто перейматися через дрібниці. Постарайтеся сфокусувати свою увагу на тому, що приносить вам задоволення.
Терези Сьогодні вам варто постаратися не применшувати своєї відповідальності за низку рішень, які були прийняті вами в минулому. Не применшуйте своєї ролі в житті рідних і близьких. Цей день може стати гарним стимулом до примирення, якщо ви досі були з кимось у сварці. Зверніть увагу на здоров'я. Можливе легке нездужання.
Скорпіон Сьогодні висока ступінь відповідальності, яка лежить на вас, перейде до того, кому ви можете довіряти. Не варто приймати близько до серця ті події, які можуть трохи вас засмутити. Ніхто не знає, від чого вони насправді вас вберігають. А тому все, що з вами сьогодні відбувається, сприймайте спокійно, як належне. Незабаром ви зможете отримати відповіді на багато питань.
Стрілець. Чудовий день для тих, хто мріє трохи розслабитися. Незважаючи на будній день, ви не маєте особливого настрою сьогодні працювати. А тому було б абсурдно робити розумний вигляд в той момент, коли ви згадуєте вчорашній анекдот. Постарайтеся сьогодні трохи відволіктися. Вам піде на користь спілкування з партнерами, друзями та колегами.
Козеріг Чудовий день для того, щоб почати все заново. Вам не варто шкодувати про минуле. Просто пам'ятайте, що все, що з вами було, є вашим досвідом, вашими спогадами і... вашим минулим. Залиште лише корисне зі свого минулого і відпустіть його. Постарайтеся сьогодні думати більше про майбутнє. Минуле варто відпустити з вдячністю.
Водолій. Вам варто більше часу приділити зустрічам і спілкуванню з тими, хто для вас багато значить. Не варто ігнорувати стосунки з іншими людьми. Постарайтеся не нехтувати тими обов'язками, які були на вас покладені колективом або кимось іншим. Цей день гарно зарядить вас енергією, якщо ви будете налаштовані на позитив. Частіше посміхайтеся.
Риби Чудовий день для тих, хто прагне самореалізації і самосвідомості свого «Я». А тому довіряйте собі і своїм почуттям. Якщо відчуваєте, що потрібно усамітнитися - так і зробіть. Не варто багато часу приділяти тим питанням, які завдають вам смутку. Все одно ви не зможете нічого зробити корисного в тому напрямку. Просто відкладіть завдання до кращих часів.



А зараз — усміхніться :)


Любов не приходить до ідіотів. Їй це не цікаво. Вона приходить до самодостатніх, врівноважених особистостей - і робить з них ідіотів



Розмова двох майбутніх інженерів:
- Знаєш, як треба тримати молоток, щоб не вдарити по пальці?
- Ну і як?
- Двома руками.


- Мужики! А у мене машина тепер - "дев'ятка"!
- У тебе ж "шестірка" була ...
- Перекинулася!

Rionews, фото Е. Гурницької

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат