Ужгородцям пообіцяли ремонт лікарні за кошти з обласного бюджету

admin 14.08.2012 12:31 ПОДІЇ

За даними Закарпатського центру з гідрометеорології МНС України вранці та вдень 14 серпня по Закарпатській області очікуються дуже сильні дощі, місцями: грози, град, та шквали 19-24, в горах подекуди 30-35 м/с.

Ужгородська центральна клінічна лікарня – один з найбільших медзакладів Закарпаття. Тут лікуються жителі обласного центру, прилеглих населених пунктів, персонал – півтори тисячі працівників. Разом з тим, річний бюджет закладу – трохи більше 1,2 млн. грн. Для порівняння, обласній лікарні ім. А. Новака виділено більше 30 млн. грн. Головний лікар УЦМКЛ Іван Курах розуміє, причина скромного бюджету – в нестачі коштів у міській скарбниці:
  – Я сам член міськвиконкому, тому ситуацію розумію. Усе, що передбачено, міська влада нам виділяє вчасно, але на додаткові кошти розраховувати не доводиться. Тому вдячний обласній владі, особисто голові облдержадміністрації   за виконання обіцяного. За виділені кошти плануємо відремонтувати приймальне відділення та травмпункт.
  – За ці 800 тис. грн. приведуть до ладу одне з найбільш завантажених відділень. Кошти виділили місяць тому, але роботи ще не починали. Порушуватиму це питання під час особистої зустрічі з міським головою Ужгорода, - зауважив Олександр Ледида. – У будь-якому разі, працювати тут ще є над чим. Адже сьогодні хворого тут харчують за 4,5 грн. на добу. Тоді як в деяких обласних закладах ця цифра сягає 30 грн. Те ж саме стосується й медикаментозного забезпечення.
  Загалом, на ремонт приймального відділення витратять мільйон гривень. 800 тис. грн. – з обласного, та 200 тис. грн. – з міського бюджету. Також цьогоріч планують оновити хірургічні відділення, — інформує прес-центр ОДА.      

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат