В Ужгороді судитимуть заступника керівника комунального підприємства за хабарництво

10.01.2024 14:49 КРИМІНАЛ

Ужгородська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо заступника директора одного з комунальних підприємств Ужгородської міської ради за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, посадовець вимагав у підприємця 4000 доларів США в обмін на можливість безперешкодного розміщення атракціонів на території міського парку. За хабар він обіцяв вирішити питання щодо їх встановлення без укладання відповідного договору оренди та не створювати штучних перепон для підприємницької діяльності чоловіка.

У жовтні минулого року фігуранта викрили на одержанні усієї суми неправомірної вигоди. Згодом, за клопотанням правоохоронців, його відсторонили від займаної посади.

Досудове розслідування здійснювало Ужгородське райуправління поліції за оперативного супроводу УСБУ в Закарпатській області.

_______________________________________________

У той же час, як повідомляє groza-news, чиновника підставили. Про це напередодні судового засідання у цій справі на правах анонімності розповів виданню один із працівників Ужгородської міської ради.

За словами нашого джерела, директор КП “Під замком” Дмитро Свирид став жертвою політичних розбірок у міській раді, які були спрямовані на тиск на директора цього ж КП та депутата міськради Анатолія Ковальсього.

Для цього місцеві силовики залучили одну з ГО Закарпатської області, представник якої звернувися до Дмитра з проханням дозволити довгострокову оренду одного з атракціонів. Дмитро пояснив, що власник об’єкта перебуває за кордоном, тому варто питати дозволу у нього. Піля цього, Дмитро сконтактував потенційного орендаря з покупцем. Власник назвав суму 4000 доларів, яку попросив передати Дмитрові аби той згодом передав кошти йому.

Під час передачі грошей набігли силовики, а керівник ГО розповів, що Дмитро ніби то вимагав у нього згадані кошти.

Псевдослідство, у результаті офіційно повідомило, що посадовець вимагав у підприємця хабар в обмін на можливість безперешкодного розміщення атракціонів на території міського парку. За гроші він ніби то обіцяв вирішити питання без укладання договору оренди та не створювати штучних перепон для підприємницької діяльності чоловіка.

Таким чином, Дмитра Свирида елементарно підставили. Маємо надію на об’єктивність суду у цій справі. Також обіцяємо незабаром назвати громадську організацію, яка займається подібними підставами в інтересах силовиків.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат