На Закарпатті правоохоронці затримали посадовця ВЛК, який за хабарі «списував» ухилянтів

Пресслужба СБУ 09.01.2024 15:11 КРИМІНАЛ

Служба безпеки України викрила нову схему ухилення від мобілізації, яка діяла у Закарпатській області. Під час комплексних заходів «на гарячому» затримано організатора оборудки – представника військово-лікарської комісії.

За хабарі він обіцяв своїм клієнтам «допомогу» в наданні висновків про непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку. Вартість такої «послуги» становила 2 тис. доларів США з одного ухилянта. Затримали посадовця під час отримання ним другої частини хабаря.

Фігуранту справи повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

За інф. Віталія Глаголи затриманим є лікар-психіатр Великоберезнянської лікарні Станіслав Боговський.
____________________________________________________

15 січня, за клопотанням, погодженим Великоберезнянським відділом Ужгородської окружної прокуратури, лікаря-психіатра одного з медичних закладів краю тимчасово відсторонено від посади. Це здійснено на час розслідування факту вимагання та одержання ним неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Також суд обрав йому запобіжний захід - тримання під вартою з можливістю внести 121 тис. грн застави. У разі внесення цих коштів на чоловіка покладається ряд обов‘язків, серед яких - заборона на виїзд за межі Закарпаття, - повідомили у Прокуратурі.

Пресслужба СБУ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат