На Закарпатті блокували канал переправлення чоловіків за кордон, до схеми залучені неповнолітні

Департамент комунікації за матеріалами Департаменту міграційної поліції Національної поліції України 29.02.2024 15:02 КРИМІНАЛ

Учасники злочинної групи свої послуги оцінювали у 8 тисяч доларів. Зловмисники залучили до протиправної діяльності неповнолітніх, які виконували роль «провідників».

Викрили масштабну злочинну «схему» поліцейські Департаменту міграційної поліції Національної поліції України та слідчого управління ГУНП у м. Києві спільно з прикордонниками Державної прикордонної служби України.

В ході спеціальної операції на території Виноградівського району Закарпатської області правоохоронці попередили незаконний перетин державного кордону України чоловіком призовного віку, якому допомагав «провідник».

Встановлено, що фігуранти забезпечили потрапляння «клієнта» до прикордонного району, де його зустріли. На території приватного будинку чоловіку видали завчасно підготовлені гідрокостюм та плавальний жилет, в якому він мав переплисти Тису.

Зловмисники отримали за свої послуги частину коштів – 4 тисячі доларів.

Наразі тривають заходи із встановлення усіх учасників групи, в тому числі які перебувають за межами України в межах відкритого за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дев’яти років. Слідчі дії тривають.

Департамент комунікації за матеріалами Департаменту міграційної поліції Національної поліції України

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат