Працівників сервісного центру МВС в Ужгороді викрито на організації корупційної схеми

18.06.2022 15:55 КРИМІНАЛ

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури службову особу регіонального сервісного центру МВС в області та його спільника – колишнього правоохоронця – викрито на одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб.

Вчора чоловіка разом із посередником, який передавав йому кошти від громадян, затримано «на гарячому». Працівник РСЦ вимагав у закарпатця 2400 доларів США за сприяння у видачі необхідних документів. Крім того, за грошові кошти посередник мав вирішити питання і в частині винесення позитивного експертного висновку щодо відсутності в автомобілі чоловіка змін кузова та агрегатів.

Таким чином, за інформацією слідства, особи організували корупційну схему з отримання грошових коштів від громадян за можливість недотримання встановленої законодавством процедури та безперешкодно отримати низку послуг. Йдеться про видачу, обмін і підтвердження посвідчень водія, реєстрацію та постановку на облік транспортних засобів, видачу та зберігання номерних знаків. Сума за таке сприяння в роботі працівників сервісного центру становила 100-200 доларів США з особи, які отримував посередник і в подальшому передавав службовцям.

Водночас розслідується і можлива причетність до вчинення злочину й інших посадових осіб регіонального та територіального сервісних центрів, а також експертів Закарпатського НДЕКЦ МВС України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання їм запобіжного заходу. Подальше досудове розслідування здійснює шостий слідчий відділ (з дислокацією у м. Ужгороді) ТУ ДБР.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат