Угорець хотів незаконно провезти через кордон 3 картонні коробки з жіночим одягом відомих брендів

admin 29.10.2012 16:20 КРИМІНАЛ

Намагання громадян отримати економічний зиск від перепродажу   фірмового одягу, завезеного з-за кордону, при цьому не сплативши державі жодної копійки, обертається для них складанням протоколів про порушення митних правил та зобов’язанням сплатити митні платежі. Загальновідомо, що згідно нового митного законодавства не оподатковуються лише товари, загальна вартість яких не перевищує 500 євро вагою до 50 кг.

Проте, чопським митникам майже щодня доводиться «притягати за вуха» недобросовісних громадян та вилучати у них не задекларований товар… Так, до прикладу, на митних постах «Тиса» і «Лужанка» інспектори задокументували порушення за статтями 471 та 472 Митного кодексу України відносно нашого співвітчизника та угорця, які вирішили не декларувати одяг, загальною вартістю майже 70 тисяч гривень.
Повертаючись із Іспанії додому, водій мікроавтобуса під час митного контролю у пункті пропуску «Тиса» вказав у декларації дані лише про особисті речі. Та коли митники перевірили багажне відділення транспортного засобу, то виявили на підлозі 3 картонні коробки з жіночим одягом різних торгових марок загальною кількістю 51 шт. Увесь осінній товар складався з новеньких штанів, півпальт, курток, сукон та чобіт відомих марок «ZARA» та «ZARA WOMAN». За словами водія, жіночі речі він віз з Барселони на прохання знайомого громадянина України для передачі в м.Хмельницький.
Тож, за надання митникам неправдивих відомостей про переміщуваний через кордон України товар, який підлягає обов’язковому письмовому декларуванню та оподаткуванню, відносно водія складено протокол за ст.472 МКУ.
На іншому митному посту «Лужанка», що також розташований на українсько-угорському кордоні, інспектори вивели із смуги «зелений коридор» у «червоний» легковик під керуванням громадянина Угорщини, аби перевірити його чесні наміри перетнути кордон спрощеним видом контролю. Адже обравши зелену смугу, угорець тим самим підтверджував, що не переміщує будь-який товар, що підлягає обов’язковому декларуванню та оподаткуванню. Перевіривши багажний відсік іномарки, митники виявили у дорожніх сумках не задекларовані 24 шт. нових жіночих та чоловічих курток різних розмірів торгових марок «Tom Tailor» та «O’Neill».
Як пояснив угорець, новенький одяг він віз у подарунок для членів своєї родини, які проживають в Україні. Тож за порушення митних правил за статтею 471 МКУ відносно іноземця складено протокол, а не задекларований товар, вартістю   понад 30 тисяч гривень, вилучено на склад для подальшої оплати митних платежів.


Вікторія Сенгетовська,
прес-секретар Чопської митниці

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат