На Закарпатті двом священникам УПЦ (МП) повідомили про підозру у поширенні комуністичної символіки

27.02.2024 12:35 КРИМІНАЛ

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури настоятелеві храму та священнику чоловічого монастиря Хустської єпархії УПЦ (МП) повідомлено про підозру у поширенні та публічному використанні символіки комуністичного тоталітарного режиму (ч. 1 ст. 436-1 КК України).

Слідством встановлено, що підозрювані на своїх сторінках у одній із соцмереж розповсюджували заборонені зображення комуністичної символіки та радянські гасла.

Правоохоронці задокументували ряд таких фактів, що підтверджують результати відповідних експертиз.

Нагадаємо, з 2015 року в країні діє Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Відтак така пропаганда знаходиться під забороною, адже вважається наругою над пам’яттю мільйонів жертв комуністичного тоталітарного режиму.

У помешканнях фігурантів провели обшуки, виявили та вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували.

Досудове розслідування здійснює ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат