Як перемогти у війні

26.10.2024 12:36 РАТУША

Чергову партію техніки нашим військовим передав меценат і бізнесмен Арсен Мелкумян. «Медевак» щоб рятувати життя і позашляховик для ефективного виконання бойових задач.

За декілька днів до того, Президентом Володимиром Зеленським було представлено у Верховній Раді України План Перемоги, тож наша розмова з паном Арсеном плавно перейшла від теми допомоги військовим до обговорення положень цього Плану. Ці теми тісно взаємопов’язані, оскільки мета у них одна – Перемога України.

- Станом на кінець 2023 року у світі налічувалося 183 регіональних збройних конфліктів. Однак розглядати українсько-російську війну суто як локальний конфлікт двох сусідніх держав – буде помилкою. В партнерстві з Україною, російській агресії протистоїть увесь демократичний світ. Росія ж, заручилася підтримкою Ірану, Північної Кореї та низки інших держав, які в той чи інший спосіб допомагають їй (наприклад, обходити санкції чи розхитувати рішучість і єдність «західного світу»). Окремо можемо виділити Китай, який хоч і заявляє про повагу до нашого суверенітету, але все ж таки підігрує ворогу.

Стримування імперських амбіцій Кремля, і вже не дипломатичне, а західною сучасною військовою технікою і в достатній кількості – одна із тез Плану Перемоги. Будь-який агресор, і Росія не є винятком, розуміє тільки силу. Росіяни повинні відчувати, що їх «цар» геополітично програв цивілізованому світу. Ці слова Президента стосувалися і необхідності якнайшвидшої інтеграції України до Європейського Союзу та НАТО.

Росія витрачає колосальні ресурси, застосовує сучасні технології, впроваджує гібридні методи політичного впливу, щоб приспати пильність західних політиків, змінити громадську думку в США та Європі, що ця війна їм не потрібна, а проблеми України – виключно її головний біль. Історія має вчити людей. Історія Російської імперії – постійні загарбницькі війни під прикриттям «допомоги», «звільнення», «воз’єднання братніх народів». Принцип «моя хата з краю» не дуже допоможе в цій ситуації: «історики» і «дипломати» Кремля завжди знайдуть «факти і підстави» напасти на будь-яку країну центрально-східної Європи і не тільки на них.

«Єдність партнерів» – Президент під час оголошення Плану Перемоги окремо наголосив на цьому. В єдності наша сила. І ворог це прекрасно розуміє, а тому намагається внести розбрат всередині демократичної коаліції світових держав. Через своїх сателітів – провокує і фінансує конфлікти в різних частинах світу, щоб відволікти увагу від України. Вдається до провокацій, брехливої пропаганди та брудних технологій для розколу нашого суспільства.

Мене, м’яко кажучи, дивує позиція окремих людей, які кепкують з Плану Перемоги, критикують, але нічого не пропонують, дають аналітику рівня «диванний експерт», тощо. План Перемоги - це унікальна можливість, наш історичний шанс, який дали нам наші Захисники. Тисячі і тисячі загиблих, скалічених, зламаних доль – це та жертва, завдяки якій ми зберегли державу і маємо дорогоцінний час на дискусії, доопрацювання, реалізацію положень даного Плану. Замість цього деякі «політики» або намагаються заробити бали на висміюванні його положень, або самоусунулися – бо це ж «план Зеленського» - хай в нього голова і болить…Дивно, але багато хто не розуміє, що План Перемоги – це не про рейтинги і вибори, а про саме існування України. Повертати війну на територію Росії, щоб росіяни відчували, що таке війна, попри пропаганду. Хіба це не слушна думка?! А для цього потрібен дозвіл на застосування далекобійних ракет по військовим об’єктам всередині Росії. Зараз інтернет є майже у кожного, подивіться представлення Зеленським основних положень Плану – там нема нічого зайвого або неможливого. І це не план Зеленського як політика, і навіть як Президента – це план як одного з ключових учасників антипутінської коаліції (як раніше була антигітлерівська коаліція).

Росія не змогла здолати наші Збройні Сили, а тому вдалася до вікової стратегії всіх імперій: розділяй і володарюй. Розколоти політичну еліту, а відповідно і суспільство, щоб у кожного був свій маленький «план» Перемоги і не було єдності. Щоб кожен думав про себе, а не про Україну як державу: «Сало є в холодильнику – от і добре, мене все влаштовує, а все інше не моя справа…». Викривлене тлумачення, спотворення, перекручування положень Плану Перемоги, банальне кепкування і створення примітивних мемів – це не випадковість, а цілеспрямована атака. Дискредитувати План Перемоги перед лідерами світу, конгресменами, сенаторами, урядовцями. «Дивіться, українці самі неоднозначні сприймають цей план, не треба поспішати його підтримувати, Ви можете програти вибори/втратити посади…». Право на життя, справедливість, надійний і чесний мир, зброя для комплектування резервів, більше ППО, повітряний щит від партнерів, комплексний неядерний пакет стримування і ще багато чого, але це якщо слухати, читати, думати, аналізувати. Хіба не цього ми прагнемо? Хіба це не залежить від партнерів? В когось є кращий план? Політики в час війни мають об’єднувати людей, згладжувати гострі кути, думати про збереження держави, а не свої амбіції. Прикро, але ми знову дали себе переграти російським імперським ідеологам і План відновлення територіальної цілісності, захисту державності, суверенітету, збереження власної гідності та досягнення економічної могутності фактично поховали живцем.

Ми, Народ України, маємо проявляти мудрість і стійкість та не піддаватися ворожому впливу. Також ми повинні бути єдині і рішучі в своєму прагненні Перемоги, прикладати кожен на своїй ділянці відповідальності максимум зусиль і, звісно, всім серцем вірити в неї. Все буде Україна!!!

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат