В Ужгороді започаткували перший в області Олімпійський сквер на честь закарпатців-олімпійців

27.07.2024 12:47 РАТУША

 

В Ужгороді 19 липня 2024 року заклали основи будівництва першого в Закарпатті за час незалежності Олімпійського скверу на честь закарпатців-олімпійців.

З вітальним словом перед присутніми спортсменами, що представляли 8 федерацій Закарпаття виступили Сергій Мошак меценат проєкту, Едуард Сивохоп - декан факультету здоров?я та фізичного виховання УжНУ, Арсен Мелкумян - співорганізатор проєкту.
Організатори дійства згадали про Олімпійську гордість Закарпаття – чемпіонів-закарпатців
1956 - Й.Беца футбол. 1964 - А.Боднар водне поло. 1968 - В.Станкович фехтування. 1972 - В.Станкович фехтування, Й.Гажо футбол, Й.Сабо футбол. 1976 - С.Решко футбол, Н.Гецко гандбол 1988 - Н.Митрюк гандбол. 1992 - М.Копча баскетбол. 2004 - Р.Герей волейбол.
До речі, олімпійський сквер буде вміщувати у собі антивандальний спортивний подіум, оригінальні тренувальні олімпійські кільця, відпочинкові лавиці, і є чудовою фотозоною Ужгорода.
Як розповів співорганізатор проєкту, депутат Ужгородської міськради Арсен Мелкумян, символічно, що сквер було закладено напередодні Олімпійських Ігор, які розпочалися в Парижі.
«Наша ідея проста – пропаганда спорту і взагалі здорового способу життя. На жаль, у соцмережах зустрів негативну реакцію, мовляв, сквер – це дерева, в першу чергу. Запевняю, будуть і дерева. Сквер лише започаткували. Це буде затишне місце, яке прикрасить місто. Закликаю людей, які критикують цю ініціативу, краще долучитися до реалізації проєкту. Адже ми всі любимо своє місто і хочемо його бачити гарним та комфортним для проживання», - сказав Арсен Мелкумян.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат