На Берегіщині відбувається будівництво великого деревообробного підприємства

17.05.2024 10:48 ПОДІЇ

 

Під час робочої поїздки в Берегівський район оглянув будівництво одного з найбільших підприємств деревообробної галузі України – виробничо-перевантажувального комплексу «БФ ТЕРМІНАЛ», що дислокується в межах Батівської громади, - повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

- Над цим проєктом наші команди працювали в найважчий для країни час, і приємно відзначити, що стратегія розвитку економічного потенціалу Закарпаття вже показує конкретні результати.

Ініціатива передбачає створення логістичного та виробничого кластера, основним видом діяльності якого буде перевезення, обробка деревини й експорт кінцевої продукції з високою доданою вартістю.

Обсяг інвестицій у цей обʼєкт становить близько 8 млрд грн.

На будівництві вже розташовано цехи для виробничих потужностей на понад 50 тис. м кв. Щоденно тут працює до 250 висококваліфікованих фахівців, які виконують будівельні та інженерні роботи.

За планом до кінця року будуть завершені основні виробничі цехи на 100 тис. м кв. та змонтовано сучасні автоматизовані й високоефективні технологічні лінії німецьких компаній.

На початкових етапах підприємство забезпечить близько 2 тис. робочих місць з перспективою збільшення кількості до 4 тис. пропорційно до зростання обсягів замовлень та розширення виробничої інфраструктури. Заробітна плата працівників залежно від кваліфікації стартуватиме від 20 тис. грн.

Усе це дасть можливість генерувати суттєві надходження до місцевого бюджету, за рахунок чого буде формуватися пакет підтримки для підрозділів ЗСУ, які зараз на фронті захищають незалежність і суверенітет нашої країни.

Дякуємо всім залученим державним інституціям за підтримку, інвесторам – за довіру та надійне партнерство, а також громаді й нашій великій команді, яка провела фундаментальну роботу для розвитку виробничої сфери краю.

Рухаємося далі міцним і консолідованим економічним тилом для України.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат