Ужгород з’єднають з європейською колією вже цьогоріч

11.04.2024 18:32 ПОДІЇ

 

Важливий день для транспортної сфери нашої країни.

Незабаром в обласному центрі Закарпаття стартує будівництво європейської колії від станції «Чоп» до перону залізничного вокзалу «Ужгород». 22-кілометровий відрізок одноколійної залізничної ділянки (1435 мм) встановлять всередині наявної широкої (1520 мм).

Сьогодні урочисто змонтували перший символічний прогін довжиною 20 м майбутньої колії за участю Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, голови правління АТ «Укрзалізниця» Євгена Лященка та першого заступника голови Закарпатської обласної військової адміністрації Мирослав Білецький.

За його словами, очікується, що будівельні роботи розпочнуться у травні 2024 року. Завершити планують до кінця 2025 року.

У перспективі для більшої зручності пасажирів та економії часу на вокзалі Ужгорода заплановано облаштувати пункт митного і прикордонного контролю, що дозволить не зупиняти поїзди на державному кордоні.

«Будівництво залізничної колії європейського стандарту – важливий крок для інтеграції нашої країни в Євросоюз. Адже йдеться не лише про покращення у транспортній галузі, це і крок для поглиблення економічних зв’язків, розвиток туризму тощо», – прокоментував Мирослав Білецький.
________________________________________________

Ужгород став перший обласним центром, до якого прокладено євроколію. "У найближчому майбутньому плануємо за рахунок коштів ЄС реалізувати аналогічні проєкти зі Львова та Чернівців", - сказав прем'єр Шмигаль.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат