Медитація проти страху та паніки

09.12.2021 11:05 ЗДОРОВ'Я

Україна переживає третю хвилю пандемії коронавірусу. З кожним днем кількість заражених зростає, а з нею росте і паніка в суспільстві.

Як підтримати себе фізично і зберегти душевну рівновагу, перебуваючи на самоізоляції. ВООЗ серед інших методів радить зайнятися медитацією.

Упоратися з хворобою

«У мене були всі симптоми ковіду: і втрата смаку, і важко було дихати, температура, слабкість. Але, мабуть, найтяжчим для мене була апатія», — згадує киянка Катерина, яка нещодавно перехворіла на ковід.

Низка досліджень щодо впливу коронавірусу вказують на те, що хвороба може стати причиною психологічних проблем, які спричинені ураженням нервової системи. Серед них: тривожність, депресія або безсоння.

«Упоратися з важким психологічним станом мені допомогла медитація. Я намагалася щодня виконувати вправи східної медитативної практики Фалунь Дафа і швидко відчула полегшення», — розповідає Катерина.

Оздоровча сила медитації

Фалунь Дафа (Фалуньгун) — одна з найпоширеніших у світі оздоровчих систем, в основі якої лежить п’ять комплексів плавних медитативних вправ. Результатом успішних занять за цією системою є підвищення моральних якостей людини, поліпшення характеру відповідно до основних принципів Фалунь Дафа: чесність, доброта, терпіння.

Новітні медичні дослідження свідчать про те, що медитація посилює концентрацію, знімає напругу, послаблює хронічні захворювання і, навіть, допомагає їх позбутися. У людей, які постійно займаються медитацією, з’являється потужна енергія, що підтверджено численними дослідженнями.

Лікар-терапевт Юрій Орлов, який вивчав вплив системи Фалунь Дафа, зазначає: «Під час практики відновні процеси охоплюють усі системи організму». Він дійшов висновку, що у людей, які займаються Фалуньгун, підвищується психічна витривалість, поліпшується загальне самопочуття, сон, пам’ять, знижується або зникає психічна напруга, занепокоєння, депресія.

1998 року на прохання Національного спортивного комітету КНР було проведено дослідження впливу Фалуньгун на психічне й фізичне здоров’я. Воно показало, що загальна ефективність цієї східної гімнастики в лікуванні захворювань становить 98,8 %. Також, почавши самовдосконалюватись за Фалуньгун, більша частина досліджуваних позбулася поганих звичок. Наприклад, 99,5 % опитаних жителів міста Ухань кинули палити й уживати алкоголь.

Схожі результати досліджень отримали й у США, Білорусі, на Тайвані та в інших країнах.

Визнання у світі

Систему самовдосконалення Фалунь Дафа вперше було відкрито широкому загалу 1992 року в Китаї. Відтоді практика поширилася в більш ніж 100 країн і регіонів світу, де вона здобула понад 4000 нагород за внесок в оздоровлення суспільства. У деяких державах її викладають у школах і поліційних академіях.

Книгу «Чжуань Фалунь», де викладено основи вчення Фалунь Дафа, перекладено більш ніж на 40 мов світу. Її можна прочитати на сайті falundafa.org.

2001 року засновника Фалуньгун майстра Лі Хунчжи було номіновано на Премію Сахарова за свободу думки. У 2000 і 2001 роках його двічі висували на здобуття Нобелівської премії миру. 2007 року майстра Лі було включено до рейтингу 100 найгеніальніших людей сучасності, який склала британська консалтингова компанія Creators Synectics.

Переслідування у КНР

Проте, надзвичайно стрімке зростання популярності Фалуньгун занепокоїло вище керівництво Комуністичної партії Китаю. Воно злякалося, що може втратити ідеологічний контроль над свідомістю людей. За наказом колишнього генерального секретаря КПК Цзян Цземіня 20 липня 1999 року почалося переслідування послідовників Фалуньгун. Їх почали запроторювати до виправно-трудових таборів. Там вони зазнавали тортур, через які багато хто загинув.

Щоби виправдати репресії прихильників Фалуньгун, компартія Китаю розгорнула в країні пропагандистську кампанію, яка сіяла ненависть до людей, що займалися цією практикою. Через посольства й консульства КНР наклепницька інформація потрапляє й до інших країн.

Переслідування Фалуньгун у КНР триває й досі. Його вже засудили в багатьох країнах. Резолюція Європарламенту щодо Китаю 2005/2161 (INI) і Резолюція Конгресу США (H. RES. 343) закликають світову спільноту допомогти зупинити ці переслідування.

Нещодавно репресії у КНР засудив і Міжнародний трибунал у Лондоні.

Більше інформації тут: http://fofg.in.ua
Для контактов: 099 -07-09-525, 068-78 20 140.

Коментарі :


10.12.2021 09:41 Галина

Мне медитация помогает быть спокойнее, выполняю ее каждый день.


09.12.2021 09:24 Світлана

Цікава стаття) Теж займаюсь медитацією і погоджуюсь, що реально допомагає для підтримання себе у позитивному стані)


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат