Ужгородська рапіристка стала призером Всеукаїнського турніру з фехтування

Олександра Артюхіна (ФФЗ), Uzhgorod.in 02.11.2017 01:07 СПОРТ

Ужгород традиційно приймає Всеукраїнський турнір з фехтування на рапірах серед юніорів. Змагання присвячені пам'яті заслуженого майстра спорту, відомої закарпатської фехтувальниці Поліни Ковач.

Більше ста найкращих рапіристок України (1998 року народження та молодших) у першому залі СК "Юність" сьогодні визначали найсильнішу в індивідуальній першості.

Змагання провели за змішаною схемою: один попередній груповий тур за круговою системою, рейтингове жеребкування, тури прямого вибування з приведенням до Т-16. Т-16 відбувався з так званим "втішанням".

Тож, "бронзові" нагороди розділили Марія Кривонос із Ужгорода (тренери - Сергій Горецький та Світлана Шевченко) та Олександра Буденко ("Динамівець", Київ, тренери - Кольцови). "Срібло" отримала Катерина Буденко ("Динамівець", Київ, тренери - Кольцови), а чемпіонкою турніру стала Аліна Полозюк з Миколаєва (тренери - Сопінська, Павленко).

Четвірку призерів нагородили медалями та грамотами. Переможниця отримала кубок Чемпіонки, нагородження проводив син Поліни Ковач - Шандор та одна із найіменитіших фехтувальниць України, багаторазова призерка світових та європейських першостей, учасниця Олімпійських ігор, нині - старший тренер нашої збірної з рапіри серед кадетів та юніорів Ольга Лелейко.

Варто зазначити, що Всеукраїнський турнір є рейтинговим - спортсмени заробляють очки до загального результату, за яким формується склад національної збірної України.

Цьогоріч за спільним рішенням із Національною федерацією фехтування України на доріжки вийдуть також хлопці-рапіристи. Старт змагань - о 10.00, приходьте вболівати!

Олександра Артюхіна (ФФЗ), Uzhgorod.in

ТЕГИ : фехтування

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат