Чому Мукачево не хоче фінансувати профтехосвіту?

admin 18.02.2016 11:02 СОЦІО

У Мукачеві з кожним днем погіршується ситуація через категоричну відмову міської влади фінансувати професійно-технічні навчальні заклади (ПТНЗ).

До голови ОДА звернулося керівництво Вищого професійного училища №3 з проханням посприяти у відновленні фінансування закладу й погасити заборгованість за січень 2016 року. Як ідеться в зверненні, «колектив навчального закладу, батьківська громадськість глибоко стурбовані ситуацією, що склалася у січні-лютому 2016 року в зв’язку з відсутністю фінансування… З кожним днем морально-психологічний клімат у колективі погіршується через відому Вам причину і може призвести до негативних наслідків».

– Загалом у Мукачеві є три ПТНЗ, де зайняті 486 працівників і навчаються 1094 учні (у тому числі 72 круглі сироти), – зазначає Геннадій Москаль. – З початку року через відмову міської влади фінансувати профтехосвіту працівники не отримують зарплату, а учні стипендію. Крім того, не йде проплата за тепло та енергоносії. Питання фінансування досі не врегульовано на рівні центральних органів влади, але навіть якщо його перекладуть на обласний і Державний бюджет, міській владі до вступу закону в силу все одно доведеться виділити гроші зі свого бюджету. Необхідні кошти в міському бюджеті є, і те, що їх не дають, інакше, як упертістю назвати не можна. Фактично мерія зробила заручниками своїх нездорових амбіцій дітей, у тому числі круглих сиріт. Якщо так піде й далі, в Мукачеві станеться соціальний вибух, вина за який повністю ляже на міську владу.

admin


За матеріалами прес-служби Закарпатської ОДА

ТЕГИ : Мукачево

Коментарі :


18.02.2016 12:04 ПТУ

ПТУ требало давно віновити, а не пороздавали наліво на право бабло із бюджета, головное, што меру зарплату пудняли, премію. Муніципальну поліцію сволочну розширяють до 20 чоловіків   2 млн грн., за що? Утримувати на шиях мукачівців неробів?   на всякі прибамбаси гроші порозділяли своїм правохоронцям 150 тис, аще на аеродром, а він десь є? аще ректорка МДУ собі урвала 1.200млн, сама для себе Програму допомоги написала, кудивиться МОН? на якісь костюми не понятно які півлімона, прокурорам, сбуушникам тисячі не знати на што, дерибанять позашкольну освіту, дом русинов іще недобрали, бударі в 11 школі ще не поміняли.
Ліпше на місці станції юних техніків на вул..Ужгородській , де є станки, устаткування зробити нормальне ПТУ, а не дати Балогам вкрасти законно чергову   будівлю в 2 поверхи. А ще ліпше розогнати продажний універ мду, де 300 студенті всього поступило, провал вступної компанії, ліпше на базі ммду зробити теж ПТУ,Більше хосна буде і дітяи із сіл, сиротам будуть нормальні умов.
Це файна ідея!
Слухайте, а ко нам простим смертним заплатить за газ? люди скоро як мухи будуть вимирати. Ви мукачівські депутати. ви скоро горіти будете в аду за тот роковий бюджет!


18.02.2016 12:02 чому ?

тому що у владу прийшли ЗЛОДІЇ, яких обрали самі мукачівці!


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат