Говерла - Металіст - 2:2 (Фоторепортаж)

Фото Я. Немеша. 16.03.2015 15:50 СПОРТ

 

У суботу в рамках 17-го туру «Говерла» приймала «Металіст». Матч закінчився нічиєю. За Говерлу забивали Ягодінскіс (62) та Фещук (70), за Металіст — Каядо (39) та Прийомов (72 п.).

Усі рахунки 17-го туру
13—15 березня:
«Карпати» — «Волинь» — 0:2.
«Металург» (Д) — «Ворскла» — 1:1,
«Говерла» — «Металіст» — 2:2.
«Зоря» — «Чорноморець» — 1:0,
«Дніпро» — «Металург» (З) — 1:0,
«Шахтар» — «Олімпік» — 6:0,
«Динамо» — «Іллічівець» — 5:0.

ТУРНІРНЕ СТАНОВИЩЕ

***

В’ячеслав Грозний: Ми були ближчими до перемоги ніж «Металіст»

Сьогодні хотіли грати, ми виконали великий об’єм роботи й були ближчими до перемоги ніж «Металіст». Три матчі весняної частини показують наступне:   в двох з них нам забили з пенальті.   В матчі з «Металургом» нам поставили спірне пенальті, там Льопа «намалював» порушення, але арбітр призначив стандарт. Маючи перевагу в цьому матчі, лише Мякушко як мінімум тричі міг забити тричі, але ми програли не по грі. В першому таймі гості не створили жодної загрози біля наших воріт, але пішли ми на перерву за рахунку 0:1. Це нестача досвіду й незіграність гравців оборони.   В нас виступають молоді хлопці, які набираються досвіду, адже до нас прийдуть такі футболісти як Драговіч, Хачеріді.   Не слід   зважати, що в «Металісті» нині немає Хав’єра, Папи Гуйє, але є ряд інших не менш амбітних гравців, які виступають   та є кандидатами до національних збірних – Булят, Ковальчук, Прийомов, Іщенко, Селін, Погорілий.
 
Гра змінилася після того, як на поле вийшов Олег Герасим’юк, перебудував схему гри й пішли голи. Якби ще Олегзабив…, але як в тому епізоді ми не забили? Колись казав, що проти нас хтось ворожить. М’яч чомусь не йде в ворота майже в кожному матчі, так можна казати, що це рівень майстерності гравців не дозволяє їм реалізовувати свої нагоди, але ж не в кожному матчі…

Команда нині взяла курс на те, що використовує молодих гравців, звісно, вболівальники хочуть, щоб грали місцеві, але, на жаль, на Закарпатті нині немає гравців такого рівня. Щоб вони росли потрібна інфраструктура. В нас немає полів, намає штучного поля. Ніхто, окрім Нестора Шуфрича не вкладає фінанси в професійний футбол на Закарпатті, нікому він тут не потрібен. А ось подивіться в сусідньому Львові керівництво «Карпат» вкладає в розвиток дитячого футболу великі кошти, там в команді в більшості грають власні вихованці й це нормально.

Тож в такій ситуації мене не рахунок цікавить матчів, а стратегія розвитку футболу на Закарпатті. Ми продивляємося гравців з U-19, U-21 але поки що вони не готові грати на такому рівні.Треба зробити таку систему, щоб футбольні школи були зацікавлені в постачанні нам здібних футболістів і тренери мали відсотків з подальшого продажу цих гравців до інших клубів.

- Яка ситуація з виплатою заборгованості?

- Вже практично закритий минулий чемпіонат. Обіцяють, що до матчу з «Олімпіком» почнуть виплату по цьому чемпіонату. Кожного дня спілкуюся з Олександром час від часу з Нестором Шуфричами. Головне, що від них почув, що вони не відмовляються від команди, хоч їм дуже важко.

- Як ви оцінюєте гру Лукмана Аруни?

- Він гравець збірної Нігерії, грав в «Монако», він висококласний гравець. Але в кожного тренера своє бачення гри. Сергій Ребров хоче, щоб кожен із гравців присенгував, а Лукман іншого плану гравець. Він хороший диспетчер, але йому потрібен час, щоб набрати кондиції.

- Як заповните паузу, пов’язану з матчами збірної?

В нас маса футболістів травмовані, Тудосе, Лухтанов, Каверін, Люлька вийшов на уколах, тож вони будуть відновлюватися й проходити реабілітацію. Можливо поїдемо в Угорщину зіграємо спаринг із «Дебреценом», якісь команди приїдуть до нас. Ще раніше казав, що календар потрібно було складати після жеребкування Єврокубків, сам склав проект календаря й залишив його в Прем’єр-лізі. На мою думку, окрім переносу двох матчів інші команди могли спокійно грати далі без перенесення. Але «Говерла» - маленький клуб і нас не чують.  

Фото Я. Немеша.

ТЕГИ : ФК Говерлапрем’єр-лігав’ячеслав грозний

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат