Михайло Чурило: «Шевченко вчить перемагати у війні з Росією»

admin 11.03.2015 10:59 СОЦІО

Активіст громадської організації «Самодопомога Закарпаття», депутат міської ради Ужгорода Михайло Чурило про актуальність шевченківських слів сьогодні.

9 березня Україна відзначила 201 річницю з Дня народження Тараса Шевченка. Все було як завжди: традиційні   покладання квітів, нагороди, привітання керівників держави, марафони з читання творів Кобзаря. Однак знову не було найголовнішого: аналізу творчості Шевченка та бажання зрозуміти, що саме він хотів сказати своїм нащадкам.

Слова Шевченка завжди живі і актуальні. У своїй творчості Кобзарь заклав модель руху українського народу до побудови справедливої держави. Цю модель лише треба побачити, зрозуміти і змусити наших політиків її втілювати.

Врізка: «Заповіт» Тараса Шевченка особливо актуальний в наш час, адже там у кожному слові - пророцтво і навчання для українців, як треба жити і діяти в сучасних умовах.

Після російської агресії в Криму та на Донбасі, коли західні «гаранти» територіальної цілісності України забули про свої гарантії, хочеться нагадати всім президентам, починаючи від Кравчука, пророчі слова Шевченка: «У чужому краю не шукайте, не питайте того, що немає і на небі, а не тілько на чужому полі. В своїй хаті своя й правда, і сила, і воля». Ще два століття тому Тарас Григорович застерігав Україну від нинішніх помилок.

Врізка: Не слід шукати чужої правди і чекати чужої допомоги, а варто покладатися лише на свої сили.

Політики   України протягом всіх років незалежності хотіли догодити Європі, не прогнівити Росію та випросити в Америки – це шлях до остаточного знищення української державності. Якби наші лідери думали над тим, що каже нам Шевченко, то не були б наші президенти і прем’єри «раби, подножки, грязь Москви, варшавське сміття».

Вихід є і він дуже простий: треба мати «мудрість свою», як повчав Тарас Шевченко. Покладатися лише на свій народ, свою армію, СВОЇ СИЛИ. Українська влада має нарешті навчитися довіряти своєму народу і вірити у нього. Адже війну з Росією виграє не США, не Європа, а український народ!

admin

ТЕГИ : РосіявійнаТарас Шевченко

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат