Фехтування. Закарпатські кадети стали чемпіонами України

За інф. НФФУ та ФФЗ 04.02.2015 16:58 СПОРТ

31 січня — 1 лютого у Києві проходив Чемпіонат України з фехтування на шпагах серед кадетів. Дуже хороший результат показали представники Закарпаття.

Фаворитом турніру серед дівчат вважалася Дарина Варфоломеєва з Ужгород, яка на момент проведення чемпіонату України вже мала у своєму активі три   «золота» і одну «бронзу» всеукраїнських змагань поточного сезону. Також Дарина є лідером всеукраїнського рейтингу серед кадетів. Однак, цього разу нашій фехтувальниці не вдалося стати переможницею. У фіналі Дарина програла киянці Аллі Грищук (12:15), яка у кадетському рейтингу є другою.

У командному чемпіонаті представниці Закарпаття (Дарина Варфоломеєва, Анастасія Лобачова, Карина Зятіна, Дар'я Анікієнко) стали четвертими. У боротьбі за третє місце наші шпажистки з мінімальним рахунком поступилися команді Львова— 44:45. Перше місце у киянок, друге у харків’янок.

У змаганнях серед хлопців найсильнішим став представник Закарпаття Артем Матевосов. У півфіналі Артем впевнено переміг Олександра Мітькіна зі Львова (15:9). Фінал, в якому наш спортсмен зустрівся з львів’янином Олексієм Голдієм, став напруженішим. Суперники йшли укол в укол до рахунку 13:13, після чого Артем Матевосов зумів двічі поспіль нанести укол в атаці й завершити зустріч 15:13, підтвердивши таким чином звання Чемпіона України, яке він завоював рік тому на першості країни у Харкові.

У командних змаганнях перше місце також вибороли представники Закарпаття у такому складі: Артем Матевосов, Дмитро Шестопал, Владислав Коваленко. Для закарпатців боротьба в Чемпіонаті ускладнилася травмою, яку отримав Владислав Коваленко, коли підвернув ногу. Владислав відмовився їхати до лікарні, вирішивши продовжити змагання. В результаті у фіналі спортсмени зі Закарпаття, перемогли львів'ян — 45:41. «Бронза» у другої львівської команди.

Федерація фехтування Закарпаття висловлює вдячність управлінню з питань молоді та спорту Закарпатської ОДА і зокрема заступнику директора департаменту Віталію Ерфану за сприяння в організації поїздки до Києва.

Наступними великими змаганнями для закарпатських фехтувальників стане Чемпіонат Європи серед кадетів та юніорів, що пройде в кінці лютого на початку березня у Словенії. На ці змагання Закарпаття делегує вісьмох фехтувальників. ФФЗ шукає спонсорів готових фінансово допомогти нашим спортсменам у поїздці на Чемпіонат Європи.

За інф. НФФУ та ФФЗ

ТЕГИ : фехтування

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат