Пауерліфтинг. На Чемпіонаті Закарпаття найкраще виступив Богдан Міговк

20.10.2015 17:24 СПОРТ

Минулих вихідних у селі Поляна, що на Свалявщині, пройшов кубок області з класичного пауерліфтингу у триборстві й жимі лежачи, в якому взяли участь 87 спортсменів з семи регіонів Закарпаття.

Відкривав змагання голова Полянської сільської ради Іван Дрогобецький, котрому на урочистому параді було вручено Грамоту управління молоді та спорту Закарпатської облдержадміністрації за вагомий особистий внесок у розвиток пауерліфтингу в області та з нагоди 45-річчя від дня народження. Саме за його допомоги вже третій рік є змога проводити обласні змагання у чудовому спорткомплексі «Олімп», який здатен приймати пауерліфтерські турніри й вищого рівня.

Спортсмени ж, серед котрих були переможці й призери всеукраїнських чемпіонатів і майстри спорту, постарались порадувати глядачів високими результатами та цікавою боротьбою за нагороди. Спочатку на поміст вийшли триборці, для яких ці змагання були відбірковими до кубку України. Серед жінок у своїх вагових категоріях переможцями стали чемпіонка країни Олена Фалес із Свалявського району та її землячка Вікторія Сидоран, наймолодша учасниця турніру 14-річна Вікторія Козарь і Анастасія Мадяр (обидві з Ужгорода).

У чоловіків найвищий результат показав призер чемпіонату України Богдан Міговк (на фото) з Хустщини, який підняв у сумі триборства 715 кг, що набагато вище за майстрівський норматив у ваговій категорії до 105 кг. Кубок області в інших категоріях також вибороли перечинці Іван Кирлик, Валерій Фейса, Іван Мартон, представники Хустського району Дмитро Біляк і Сергій Шустур, Федір Вінер з Мукачева і Сергій Русин з Мукачівського району. Командну перемогу здобули перечинці, на другому місці представники Хустського району, третіми стали спортсмени Свалявщини.

У змаганнях з жиму лежачи, як окремого виду пауерліфтингу, серед жінок перемогу святкували представниця «Інваспорту» Яна Чуван з Ужгорода, її землячка Анастасія Мадяр, свалявська спортсменка Вікторія Сидоран. У чоловіків найбільшу штангу змагань – 175 кг підняв 2-разовий чемпіон України серед юнаків 18-річний студент УжНУ Максиміліан Лабінський (вагова категорія до 120 кг), а найвищий рівень майстерності продемонстрував також представник університетської школи пауерліфтингу, майстер спорту міжнародного класу Олександр Шляхта, котрий при власній вазі 76,5 кг подолав 170 кг! В інших вагових категоріях перемогли перечинці Іван Кирлик і Ярослав Ситар, Станіслав Фічора з Мукачівщини, ужгородець Іван Телегій, Михайло Чохняй з Хустського району та майстер спорту із Свалявщини Євген Йириш. У командній першості перемогли спортсмени Мукачівського району, на другому місці з переможним очковим доробком, але меншою кількістю призових місць, Хустський район, третє місце посіла збірна Ужгорода.

Обласна федерація пауерліфтингу вдячна управлінню молоді та спорту ОДА (начальник Віталій Ерфан) за сприяння у проведенні змагань. Окрема подяка голові Полянської сільської ради, меценату Івану Дрогобецькому за благодійну допомогу, завдяки якій кубок Закарпаття пройшов на високому рівні.

Андрій Федорішко, голова обласної федерації пауерліфтингу

ТЕГИ : пауерліфтинг

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат