Фільм «Готель «Гранд Будапешт» - лідер за кількістю номінацій на Оскар

admin 21.01.2015 09:11 ДОЗВІЛЛЯ

87-а церемонія вручення премії «Оскар» Американської Академії кінематографічних мистецтв і наук за заслуги в області кінематографа за 2014 рік відбудеться 22 лютого 2015 року в Долбі Театрі (Голлівуд, Лос-Анджелес, США).

Продюсерами, як і минулої церемонії, знову стали Крейг Зедан і Ніл Мерон.

Вести церемонію, вперше за його кар'єру, запрошено Ніла Патріка Гарріса, американського актора, співака та ілюзіоніста. У попередні роки Гарріс вже декілька разів був ведучим церемоній вручення Прайм-тайм премії «Еммі» (2009, 2013) та Премії «Тоні» (2009, 2011, 2012, 2013).

Номінанти були оголошені 15 січня 2015 року президентом Академії Шеріл Бун Айзекс, американським актором Крісом Пайном, а також кінорежисерами Альфонсо Куароном і Джефрі Джейкобом Абрамсом[3]. Цей перелік дещо відрізнявся від раніше озвучених оцінок фахівців та кінокритиків щодо ймовірних картин-претендентів: зокрема, фільм «Лють» не отримав жодної номінації, хоча, за прогнозами, очікувалося, що він матиме щонайменше три, а натомість «Американський снайпер», який не входив до попередніх рейтингів, здобув шість номінацій.

Лідерами за кількістю номінацій, по дев'ять у кожного, стали фільми «Готель «Гранд Будапешт» Веса Андерсона та «Орнітолог» Алехандро Гонсалеса Іньярріту.


У номінації «Найкращий фільм іноземною мовою» було поставлено новий рекорд — заявки подали 83 країни, серед них чотири дебютанти: Косово, Мавританія, Мальта та Панама. Україну в цій категорії представляла стрічка Олеся Саніна «Поводир», яка перемогла двох інших претендентів — картини «Плем'я» Мирослава Слабошпицького та «Трубач» Анатолія Матешко, але вона не потрапила до шорт-лісту.

8 листопада 2014 року в Бальній залі Долбі Театру відбулася церемонія вручення особливих нагород «Оскара». Преміями за видатні заслуги у кінематографі було відзначено Морін О'Гара, Міядзакі Хаяо та Жана-Клода Кар'є, Нагородою імені Джина Гершолта — Гаррі Белафонте.

admin


За матеріалами Вікіпедії

ТЕГИ : Оскар 2015кіноГолівуд

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат