Фехтування. В Ужгороді відбувся Всеукраїнський турнір країн Карпатського єврорегіону пам'яті Герея

08.05.2015 16:01 СПОРТ

1-2 травня в Ужгороді кадетський сезон 2015-2016 відкрив Всеукраїнський турнір країн Карпатського єврорегіону пам'яті Заслуженого тренера України Герея В. В.


Традиційно програму турніру склали змагання з фехтування на рапірах і шпагах, як серед дівчат, так і серед хлопчиків. Взяти участь у турнірі приїхали 235 юних спортсменів і спортсменок з усіх куточків України.

Переможцем рапірного турніру серед юнаків став ужгородчанин Роберт Фортуна, який у півфіналі виграв у свого товариша по команді Олега Падалкіна (15:13), а у фіналі здобув перемогу над львів'янином Данилом Гойдою (15:11). Разом з Падалкіним на третю сходинку п'єдесталу пошани піднявся киянин Максим Скопець, який у півфіналі поступився Гойді (8:15).

У дівчат рапіристок чемпіонкою стала Ганна Тараненко. Треба відзначити, що Ганна, яка є на даний момент лідером кадетського всеукраїнського рейтингу, не дала суперницям жодного шансу засумніватися у своїй майстерності. Так півфінальний бій з донетчанкою Оленою Оганесян, яка у підсумку одержала бронзову нагороду, і фінальний двобій з господаркою турніру Олександрою Ковач Ганна завершила з однаковим рахунком 15:6, більш того – за весь турнір жодній суперниці не вдалося нанести Ганні більш шести уколів в одному бої. Другу бронзу турніру завоювала киянка Олена Ребчуновська. У півфіналі Олена поступилася Ковач із рахунком 9:15.

У юнаків-шпажистів золоту нагороду розіграли представники Київської ДЮСШ «Армієць» Назар Кожин і Мілан Шафар. У підсумку сильніше виявився Кожин, який переміг свого суперника з рахунком 15:12.
Бронзові нагороди між собою розділили харків'янин Михайло Малофієнко й львів'янин Віталій Свистиль.
А от золото жіночого шпажного турніру залишиться в Ужгороді разом з Дар'єю Варфоломеєвою. У фіналі Дар'я обіграла харківську опонентку Анастасію Зеленцову. Бронзові ж нагороди виїдуть у Київ разом з Дар'єю Заболотною й Катериною Чорній.

ПроЗак

ТЕГИ : фехтування

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат