Ринок праці завмер через політику

admin 07.04.2014 11:19 СОЦІО

У березені ринок праці відреагував на суспільно-політичні події завмиранням. Кількість вакансій скоротилась на 7% порівняно з минулим місяцем, а кількість резюме зросла на 7%.

Про це повідомляє HeadHunter

Найбільш високооплачуваними залишились пропозиції роботи для програмістів, розробників, керівників проектів у сфері інформаційних технологій.


Традиційно березень — період високої активності на ринку праці. Проте перший весняний місяць 2014 року виявився одним із найбільш непростих в історії сучасної України. Ринок праці відреагував на суспільно-політичні події завмиранням. Зростання рівня конкуренції на ринку праці (hh.Індекс) свідчить про те, що скорочення все ж таки є, хоча не масові.
Так, дещо знизилась активність роботодавців — на Міжнародному кадровому порталі HeadHunter Україна вакансій було опубліковано на 7% менше, ніж у минулому місяці. Роботодавці не поспішають набирати персонал, вичікуючи стабілізації ситуації, але й «відкликати» відкриті вакансії не поспішають.
Активність пошукачів свідчить про те, що масових скорочень працівників на ринку нема. Кількість резюме виросла на 7%, що в межах норми. Пошукачі не поспішають розставатися з поточним місцем роботи з тих самих міркувань обережності.
Традиційно першість за кількістю вакансій утримує сфера інформаційних технологій, друге місце — у вакансій для спеціалістів із продажів. У десятку ввійшли також такі проф. сфери, як маркетинг, банківський сектор, вакансії для адміністративного персоналу, вакансії для початківців, спеціалістів у сфері страхування, туризму, будівництва і виробництва.
Серед регіональних вакансій у березні не без сюрпризів. Як і раніше, лідерство утримує столиця. Впевнено закріпився на другому місці Дніпропетровськ. А ось Донецьк уперше поступився третім місцем Харкову.
ТОП-10 вакансій у Києві
У березні майже всі найбільш високооплачувані вакансії столиці — це пропозиції для програмістів, розробників, керівників проектів у сфері інформаційних технологій. Ця сфера менш за все залежна як від внутрішньої економічної і політичної ситуації, так і від коливань курсу гривні (більшість зарплат у цій сфері прив’язані до долара чи євро).

Професія
Зарплата
1
IT Senior Architect
Від 45 тис. грн.
2
Javascript Architect
Від 45 тис. грн.
3
Senior Art Designer
Від 30 тис. грн.
4
Quality Control Software Engineer
Від 30 тис. грн.
5
Senior Ruby on Rails
Від 27 тис. грн.
6
Управляючий мережі кафе
Від 25 тис. грн.
7
Начальник юридичного відділу
Від 20 тис. грн.
8
Бізнес-аналітик
Від 20 тис. грн.
9
Менеджер із продажів
Від 15 тис. грн.
10
Керівник банківського відділення
Від 10 тис. грн.

ТОП-10 вакансій в регіонах
На відміну від столиці, в регіонах високооплачувану роботу пропонують не тільки програмістам. Проте і тут помітні деякі зміни. Основний фокус роботодавці роблять на тих, хто вміє продавати. Саме їм пропонують найвищі зарплати. Але не варто забувати, що більша частина обіцяного заробітку — це відсоткова складова від продажів. Ставка у таких вакансіях зазвичай маленька, а заробити обіцяний відсоток часто буває нелегко.

Професія
Регіон
Зарплата
1
Юрисконсульт
Донецьк
Від 40 тис. грн.
2
Керівник напрямку (IT-сфера)
Харків
Від 25 тис. грн.
3
Логіст із складених контейнерних перевезень
Дніпропетровськ
Від 25 тис. грн.
4
Директор бутіка
Дніпропетровськ
Від 16 тис. грн.
5
Програміст JavaScript
Донецьк
Від 15 тис. грн.
6
Керівник банківського відділення
Регіони України
Від 10 тис. грн.
7
Java-розробник
Луганськ
Від 10 тис. грн.
8
Категорійний менеджер (послуги сервісу)
Дніпропетровськ
Від 10 тис. грн.
9
Регіональний менеджер (засоби захисту рослин)
Кіровоград
Від 10 тис. грн.
10
Менеджер із обслуговування корпоративних клієнтів (банк)
Дніпропетровськ
Від 7 тис. грн.

Затребуваність спеціалістів
У березні дещо виросла конкуренція на ринку праці. Якщо у лютому hh.Індекс (співвідношення кількості резюме до кількості вакансій) складав 3,2 пошукачі на одну вакансію, то в березні — вже 3,6.
Проф. сфери з найбільшим попитом на кадри незмінні: це «Продажі», «IT, Телеком», «Виробництво», «Медицина» і «Страхування». І хоча цей список не змінюється, але рівень конкуренції виріс навіть у сферах із кадровим дефіцитом. Хоча для страхових спеціалістів затребуваність залишається високою із місяця в місяць (саме страхових агентів і спеціалістів по роботі з клієнтами знайти найскладніше).


Дані були отримані в результаті аналізу бази даних вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу hh.ua в квітні 2014 року.

admin

ТЕГИ : робота

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат