Фехтування. Закарпаття приймало етап Всеукраїнської дитячої ліги

Микола Щерба, директор ОК ДЮСШ «Динамо». 04.04.2014 11:51 СПОРТ

Із 24 по 27 березня в ужгородському СК «Юність» проходив Закарпатський етап Всеукраїнської дитячої ліги з фехтування на шпагах та рапірах. У змаганнях взяли участь близько 270 юних спортсменів і проводилися в кількох вікових категоріях. До нас завітали гості зі Словаччини, Польщі, Києва, Луганська, Донецька, Севастополя, Запоріжжя, Миколаєва, Харкова, Львова, Макіївки, Білої Церкви, Одеси, Ізмаїла та Дніпропетровська.

Закарпаття виставило на турнір 63 юних мушкетерів і не пасло задніх. Зокрема Анастасія Русин, вихованка молодого тренера Наталії Калініної, здобула бронзову нагороду з фехтування на шпагах серед дівчат 2005—2006 рр. н. Перше місце в цій категорії здобула Марія Гербова з м. Сніна (Словаччина). Також серед дітей з Ужгорода третє місце посіли Каріна Зятина серед дівчат 2001—2002 рр. н. та Микита Яновський серед хлопців, вихованці Дмитра Петруса. Неочікувано третє місце у категорії фехтування на шпагах посів Гумен Павло, хоча надії покладалися на його старшого брата, Василя Гумена, який минулого року був переможцем фінальної частини дитячої ліги, але цього разу він був лише 9-м.

У фехтуванні на рапірах у нас теж є успіхи. Василь Слов’як здобув срібло, а Ілля Діус та Ніколетта Корват вибороли бронзу.    

Це було свято для всіх дітей. Учасники отримали солодкі подарунки від спонсорів та меценатів, а завдяки голові Закарпатського відділення НОК України Іванові Риляку призери та переможці отримали цінні подарунки.

Також спонсорську допомогу надали ПАТ ГТК «Закарпаття», «Нова справа — Ужгород», СМП «Тіп-топ» та «Браво МК».
Особливістю цього турніру була непроста ситуація в нашій країні. Багато було страхів у людей зі східних областей та гостей із-за кордону з приїздом у Закарпаття. Тому майже всі діти з Луганської, Одеської, Миколаївської, Донецької областей та м. Севастополя приїхали з батьками і змогли познайомитися з нашим краєм. Всі були задоволені прийомом і запросили наших спортсменів 12—13 квітня у Луганськ на наступний етап Всеукраїнської дитячої ліги.

Микола Щерба, директор ОК ДЮСШ «Динамо».

ТЕГИ : фехтування

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат