КУ. «Говерла» — «Металіст» — 2:2 (Фоторепортаж, відео)

29.09.2014 16:03 СПОРТ

 

Відбулися перші матчі 1/8 фіналу Кубка. В суботу «Говерла» приймала «Металіст». Матч став другим за результативністю і першим за скандальністю.

Після гри Олександр та Нестор Шуфричі, а також тренер Грозний пригрозили, що не поїдуть на другий матч до Харкова, якщо до головного арбітра Березки не буде застосовано дисциплінарні санкції. Претензії до судді стосувалися в основному епізоду з вилученням Люльки, а також не призначення пенальті у ворота «Металіста».

На 73-й и 79-й хвилинах Сергій Люлька отримав жовті картки. Як було видно з повторів, порушення насправді були і винесені арбітром попередження є справедливим, з чим погоджуються незалежні футбольні експерти. До того ж, швидше за все, рішення про друге покарання Люльки арбітри винесли спільно (перед тим як показати картку, Березка спілкувався з помічниками).

У ще одному випадку в штрафній «Металіста» Кобін фолить проти нашого Степанюка. На повторі було видно, що фізичний контакт між футболістами був. Даний випадок залишається спірним. З кількох варіантів арбітр обрав такий, що вигідний харків’янам, покаравши Степанюка жовтою карткою за симуляцію. Епізод стався вже у доданий час.

Нагадаємо, що «Говерла» вже відмовлялася їхати на матчі з командами УПЛ. У сезоні 2004/2005 без зрозумілих причин ужгородці не поїхали на гру з «Таврією». В останньому турі минулого чемпіонату «Говерла» відмовилася грати із «Севастополем». Гра мала відбутися на нейтральному полі й не мала для ужгородців турнірного значення.

Матч у відповідь 1/8 Кубка України виводить переможця до чвертьфіналу. З огляду на поєдинок в Ужгороді, шанс пройти до наступної стадії рівний для обох клубів.

В’ячеслав Грозний: «Я задоволений тим, що гравці не боялися суперника. Грали в межах своїх можливостей. Шкода, що не витиснули більше. Каверін, до прикладу, повинен був віддавати м’яч Шацьких. Трохи надійніше повинні були грати в обороні. Стандарту, з якого нам забили перший гол, не повинно було бути».

У матчі забивали новачки. На 11-й хвилині після відскоку від штанги, на добиванні вдало грає головою Каверін, на 76-й хвилині М’якушко замкнув прострільну передачу Люльки.

Харків’ян вже вкотре виручає Хав’єр, забивши спочатку гол зі штрафного, а вже під кінець основного часу на добиванні — 2:2.

10 — Удари — 10
7 — Удари в створ — 6
1 — Кутові — 5

Голи: Каверін (11), М’якушко (67) — Хав’єр (56, 87).
Говерла: Коваль, Люлька, Ягодінскіс, Акакпо, Качараба, Тудосе, Полянський, Герасимюк (Степанюк, 66), Каверін (Трухін, 74), М’якушко, Шацьких (Бурдужан, 69). Запасні: Бонь, Глушицький, Фещук, Родіч.
Попередження: Качараба, Люлька, Степанюк — Пшеничних, Хав'єр, Едмар.
Вилучення: Люлька (79, друге попередження).

Перед матчем стало відомо, що склад «Говерли» поповнив грузинський захисник Акакій Хубутія. Попереднім клубом 28-річного футболіста був ізраїльський «Хапоель» (Петах-Тіква). Хубутія є гравцем національної збірної Грузії.

1/8 фіналу
25—28 вересня:

«Полтава» (1 л.) — «Шахтар» — 1:5 (Полтава, 2500),
«Олександрія» (1 л.) — «Зоря» — 0:1 (Олександрія, 5200),
«Іллічівець» — «Ворскла» — 0:1 (Дніпропетровськ, 210),
«Говерла» — «Металіст» — 2:2 (Ужгород, 3850),
«Волинь» — «Дніпро» — 1:0 (Луцьк, 6100),
«Карпати» — «Динамо» — 0:1 (Львів, 11200),
«Сталь» (Д) (1 л.) — «Чорноморець» — 2:1 (Дніпродзержинськ, 2100),
«Олімпік» — «Металург» (З) — 2:0 (Київ, 700).

Матчі у відповідь відбудуться 29 жовтня (базовий день).

ФОТО Я. НЕМЕША.

Моменти з матчу Огляд матчу від «ПроФутболу» Огляд матчу від «Великого футболу». Початок обговорення матчу «Говерла» — «Металіст» на 9-й хвилині.

ТЕГИ : кубок україни з футболуФК Говерла

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат