Закарпатські пауерліфтери здобули на чемпіонаті України три «золота»   і встановили п’ять рекордів

23.09.2014 16:31 СПОРТ

 

Понад 350 атлетів з 23-х регіонів нашої держави, у тому числі Криму і Севастополя, взяли участь у чемпіонатах України з класичного пауерліфтингу в триборстві й жимі лежачи серед чоловіків і жінок, юніорів і юніорок, юнаків і дівчат, що пройшли минулого тижня у прикарпатській Коломиї. Нашу область на обох змаганнях у різних вікових групах представляли 12 спортсменів.

Найбільшого успіху серед закарпатців домоглася нещодавня випускниця факультету здоров’я людини УжНУ, а зараз вчителька фізкультури Руськокомарівської ЗОШ, майстер спорту міжнародного класу Єлизавета Рижак. У перший день змагань вона перемогла серед жінок у ваговій категорії до 47 кг, встановивши 5 рекордів України (по два у жимі й тязі та один у сумі триборства), а через чотири дні знову вийшла на поміст, щоб стати чемпіонкою ще й у жимі лежачи. У цій же категорії в обох номінаціях срібною призеркою стала Олена Яськів із Сваляви. Стараннями двох представниць прекрасної статі Закарпатська область посіла третє командне місце у жимі серед жінок. За підсумками змагань Єлизавета Рижак включена до складу національної збірної команди України для участі у першому чемпіонаті Європи з класичного пауерліфтингу, що пройде у березні у Чеській Республіці.

Серед чоловіків у триборстві срібним призером у ваговій категорії до 120 кг став майстер спорту Андрій Яремус, четверте місце посів Роман Корсак і на 12-му місці Леонід Квятковський (усі з Ужгорода). Серед юніорів у цьому виді програми п’ятим був Василь Дробіт із Сваляви, а серед юнаків із закарпатців найкраще виступив 17-річний ужгородець Максим Офіцинський, котрий вперше виконав норматив кандидата у майстри спорту і посів четверте місце. П’ятим серед його ровесників став Андрій Ярович з Ужгорода, а сьомим – Олександр Полажинець з Мукачева.

У змаганнях з жиму лежачи чемпіоном у категорії до 74 кг серед чоловіків став ужгородець Олександр Шляхта, котрий здобув для нашої команди третє «золото». Крім золотої медалі, йому було вручено й посвідчення майстра спорту України. У суперважкій категорії срібним призером став Ярослав Ситар з Перечинщини, а серед юніорів, вагою до 66 кг, таку саму нагороду виборов Андрій Даневич з обласного центру, котрий вперше виконав норматив майстра спорту України. У юнаків «бронзу» у ваговій категорії до 93 кг здобув студент стоматологічного факультету УжНУ Андрій Ярович.

Андрій Федорішко, голова обласної федерації пауерліфтингу

НА ФОТО Єлизавета Рижак та Олександр Шляхта.

ТЕГИ : Олександр ШляхтаЄлизавета Рижакпауерліфтинг

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат