Опитування: Ужгород готовий стати на захист України

admin 13.05.2014 15:57 ПОЛІТИКА

Ужгородці готові захищати Україну. Наскільки закарпатців непокоїть ситуація на сході країни?

Агенція досліджень регіонального соціуму «Карпатія» провела опитування мешканців міста Ужгород з приводу сучасної ситуації в Україні. Поряд з іншими питаннями респондентам було запропоновано відповісти щодо готовності захищати Батьківщину, рівня патріотизму та ставлення до Росії. Опитуванням охоплені різновікові групи жителів з рівномірним гендерним підходом.

Відтак, ставлення до Російської Федерації у майже як 74% опитаних погіршилося, а у 3,7% – покращилося. У 22,5% респондентів думка про східного сусіда не змінилася.

Ужгородці готові захищати Україну (ОПИТУВАННЯ)

Разом з тим, унаслідок останніх подій на сході та півдні України, бажання захищати Батьківщину серед ужгородців виросло. На запитання «Чи готові Ви, в разі потреби, захищати Україну?» 71,5% опитаних відповіли ствердно «так», неготові це робити – 14,5%, а ще 14% – не думали над цим.

Цікаво, що опитування показало значний ріст патріотизму серед українців. Так, 72% ужгородців впевнені у цьому. Натомість 14 відсотків респондентів вважають, що рівень патріотизму не виріс, а ще одній групі з такою ж кількістю опитаних досить важко відповісти на це запитання.

Ужгородці готові захищати Україну (ОПИТУВАННЯ)

Дані опитування свідчать, що ужгородці боляче сприймають події на сході та півдні України і готові до захисту її територіальної цілісності.


Агенція досліджень «Карпатія» для Нового Закарпаття

admin

ТЕГИ : війнаопитування

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат