Ужгородські чорнобильці не отримали 14 мільйонів гривень на лікування (ФОТО)

admin 12.12.2013 10:06 СОЦІО

 

Вчора, 11 грудня у приміщені будинку профспілок відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Однак конкретної відповіді щодо допомоги постраждалим влада не дала.

Традиційно в Україні 14 грудня відзначають День ліквідатора аварії на ЧАЕС. Сьогодні ж з нагоди сьомої річниці, ужгородці - учасники тих страшних подій, що сталися на Чорнобильській АЕС 26 квітня 1986 року, провели урочисте зібрання.
Цей день став офіційним Днем вшанування ліквідаторів, оскільки саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС. Ця пам’ятна дата була затверджена указом Президента України в листопаді 2006 року.

Окрім урочистої частини – вручення   почесних грамот міської ради –, учасників заходу цікавили і буденні питання. А саме – виділення коштів на лікування учасників ліквідації, виділення путівок на оздоровлення та інше. Піднімалося питання й про виділення земельних ділянок під забудову та власне і самих житлових квартир. В 2012 році двом ліквідаторам дісталися квартири, але з того часу ситуація з виділенням квартир з місця не зрушила.
Учасників урочистого зібрання також цікавило, чи можливе оздоровлення ліквідаторів шляхом безкоштовного відвідування басейнів, спортивних комплексів, а для їх внуків – відвідування ковзанок, які працюватимуть взимку.

На питання ліквідаторів-чорнобильців, відповідав заступник міського голови Володимир Фленько.
Стосовно земельного питання Володимир Юрійович пояснив, що «на сьогоднішній день, на жаль, в Ужгороді немає жодного квадратного метра землі під індивідуальне будівництво, крім того накладено мораторій на виділення земельних ділянок".
Стосовно ж виділення коштів на лікування чорнобильців, то нині в Ужгорода є близько 14 млн. непроплати, які «висять» в казначействі. Це ті кошти, які повинні йти на медикаменти, на соціальні виплати і таке інше. Але дана ситуація склалася не тільки в нашому місті, а й по всій країні. Тому міська лікарня фінансово не в змозі закупити ті всі ліки, які передбачені для відповідних категорій населення. Обласні заклади охорони здоров’я отримують трошки більше фінансування, тому в них ситуація краща ніж у міських.

Втім, запевнив заступник Віктора Погорєлова, ці труднощі тимчасові і ситуація обов’язково виправиться. Бо міська влада добре пам’ятає про подвиг та самопожертву, на які пішли учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, щоб врятувати України від жахливої катастрофи.  

admin


За матеріалами Ужгородської міськради

ТЕГИ : Ужгород

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат