В УжНУ провели міжнародну конференцію за участі представників 3 європейських країн (ФОТО)

admin 09.10.2013 11:48 СОЦІО

 

На міжнародну конференцію в УжНУ з’їхалися представники трьох європейських країн.

3–4 жовтня на факультеті суспільних наук відбулася міжнародна конференція «Public administration reform in Ukraine: lessons from Central and Eastern Europe» («Адміністративна реформа в Україні: уроки Центральної та Східної Європи»).

Науковий форум, який зібрав понад 50 фахівців зі Словаччини, Польщі, Румунії та України, став можливим у рамках угоди про партнерство та реалізації проекту стандартних ґрантів для країн Вишеградської четвірки й Східного співробітництва № 21250090 «Адміністративна реформа в Україні: словацькі та польські уроки».

Головною стороною проекту виступає Інститут політичних наук Пряшівського університету (директор проф. Іріна Дудінська). З цим вишем пов’язані тривалі наукові й приятельські контакти кафедри політології УжНУ. Партнерською установою також є кафедра політології Жешувського університету (завідувач – проф. Аґнешка Павловська).

З вітальним словом виступає в. о. проректора Віталій НіколайчукТож на заході, крім українських дослідників, були присутні науковці зі Словаччини (Владімір Бенч, Іріна Дубінська, Іріна Козарова, Міхал Чірнер, Домініка Шмігулова, Владіслав Дубінський, Вероніка Вашкова, Мартіна Еліашова, Стефан Сурманек та ін.), Польщі (Агнешка Павловська, Анна Коломицев), а також представниця Румунії – Ірина Люба Горват.

З вітальними словами виступили в. о. проректора УжНУ Віталій Ніколайчук і декан факультету Юрій Остапець. Обидва керівники висловили щирі сподівання на те, що науковий форум стане ще одним кроком у налагодженні співпраці між європейськими вишами.

Учасники конференції працювали у двох секціях, робота в яких пройшла на високому науковому рівні. Першу секцію модерував Анатолій Ключкович. Тут були виголошені й обговорені доповіді на такі теми: «Адміністративна реформа в Румунії в європейському контексті» (Ірина Люба Горват), «Трансформація державного управління в Словаччині впродовж 1990-1993 років» (Домініка Шмігулова), «Плюси та мінуси децентралізації в Польщі — публічна політика» (Анна Коломицев) та ін. Учасників форуму вітає декан ФСН Юрій Остапець

Модератором другого засідання виступив Михайло Зан. Тематика представлених доповідей передбачала переважно український контекст: «Ціннісні виміри адміністративної реформи в Україні» (Василь Климончук), «Адміністративна реформа в сучасній Україні: доктринально-ідеологічний аспект» (Олександр Ситник) та ін.

admin


За матеріалами сайту УжНУ

ТЕГИ : ЗакарпаттяУжНУ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат